Zástupci HK ČR jednali s předsedou vlády ČR

09.05.2013 19:09

Zástupci Hospodářské komory České republiky (HK ČR) v čele s prezidentem Petrem Kuželem dnes jednali s předsedou vlády ČR Petrem Nečasem. Předmětem setkání byla podpora podnikání zejména středních a malých firem, či živnostníků.

Zástupci HK ČR jednali s předsedou vlády ČR
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„S předsedou vlády jsme řešili hned několik konkrétních oblastí, jako například oblast deregulace, či oblast technického vzdělávání, v rámci které jsme představili Hospodářskou komorou navržený kooperativní model spolupráce škol a firem. Mimo jiné jsme diskutovali i nezbytně nutnou novelu zákona o veřejných zakázkách, která musí být hotova do konce roku 2013, a to z toho důvodu, že právě tento zákon je jednou z největších současných brzd naší ekonomiky,“ řekl po setkání s premiérem Petr Kužel, prezident HK ČR.

Předseda vlády Petr Nečas v návaznosti na jednání se zástupci byznysu potvrdil, že HK ČR je pro vládu z hlediska podnikatelského prostředí a zaměstnavatelských organizací klíčovým partnerem, a to i přes to, že formálně není členem tripartity. „Považuji dialog s HK ČR za přínosný. Pro vládu i pro mě je Hospodářská komora nesmírně cenným zpětnovazebním prvkem. Jsem si vědom, že jedině rozvojem podnikání se vytváří růst ekonomiky a nová pracovní místa,“ řekl předseda vlády Petr Nečas.

„Oceňuji činnost vlády týkající se podpory podnikání, a to například v souvislosti s černou listinou neplatičů DPH, která by se nově měla týkat pouze faktur nad 700 tisíc korun. Ohledně DPH přišla i řeč na Hospodářskou komorou prosazovanou možnost placení DPH až ze zaplacených faktur. Tento konkrétní krok na podporu českého podnikání budu již příští týden prezentovat před členy NERVu,“ zmínil prezident Kužel. Diskutována byla rovněž témata rozvoje regionů, živnostenského podnikání, proběhla diskuze o OSVČ a prezident Kužel předsedu vlády rovněž informoval o zátěži ze strany Evropské unie.

„Je nejvyšší čas roztočit pomyslné kolo ekonomiky a přestat stát na jeho brzdě. Jsem rád, že nejen podnikatelé, ale i vláda tuto skutečnost vnímá stejně, protože ještě stále máme možnosti, jak společně rozvinout hospodářství naší země,“ dodal prezident Kužel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…