Skupina Nova v dubnu dosáhla 43% primetime share, meziročně vzrostla o 3,6 procentního bodu

10.05.2013 10:05

Stanice skupiny Nova si v dubnu v primetime připsaly v průměru 42,87 % podílu na sledovanosti, což znamená meziroční nárůst o více než 3,6 procentního bodu.

Skupina Nova v dubnu dosáhla 43% primetime share, meziročně vzrostla o 3,6 procentního bodu
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

Čísla za uplynulý měsíc jsou i nad průměrem letošního prvního čtvrtletí, duben se stal nejúspěšnějším měsícem od listopadu 2011. Nejlepších výsledků od zařazení do měření dosáhly také menší stanice skupiny SMÍCHOV a FANDA, Nova Cinema dosáhla nejlepšího výsledku od února 2012. Tradičně nejsledovanějšími pořady byly Televizní noviny a seriály Ordinace v růžové zahradě 2 a Gympl s (r)učením omezeným.

Skupina Nova v dubnu pokračovala v trendu rostoucího podílu na sledovanosti, který započal již se spuštěním podzimního schématu v loňském létě. Průměrný dubnový podíl stanic skupiny Nova na sledovanosti vystoupal v primetime na 42,87 % v CS 15-54, což je meziměsíční nárůst o 1,3 procentního bodu a oproti loňskému dubnu pak jde o nárůst o více než 3,6 procentního bodu. Dubnové výsledky jsou tak nejlepší od listopadu 2011. Meziroční nárůst zaznamenala skupina také v celodenním podílu na sledovanosti, který se u diváků 15-54 let zvýšil o 3,4 procentního bodu. Rekordních výsledků dosáhly i menší stanice – SMÍCHOV a FANDA si připsaly nejlepší výsledek od začátku měření, FANDU v primetime sledovalo v průměru 2,00 % diváků 15-54 u TV a na SMÍCHOV se v průměru dívalo 1,52 % diváků 15-54 u obrazovek. Nova Cinema pak zaujala 6,95 % diváků u televize, což je rekord od února 2012.

Samotná TV Nova si v dubnu v primetime připsala v průměru 31,86 % podílu na sledovanosti, nejúspěšnějším pořadem se staly Televizní noviny, které sledovalo v průměru 46,74 % diváků u obrazovek v CS 15-54. Vysokou oblíbenost pak potvrdily i původní seriály skupiny Nova. Na Ordinaci v růžové zahradě 2 se v dubnu dívalo v průměru 43,44 % diváků u obrazovek ve věku 15-54 let a v CS 4+ ji v průměru sledovaly bezmála 2 miliony lidí. Gympl s (r)učením omezeným si u diváků 15-54 připsal průměrný share ve výši 29,18 %. Nejsledovanějšími filmy na TV Nova se v dubnu staly pohádky. Americká animovaná pohádka Jak vycvičit draka zaujala 38,15 % diváků ve věku 15-54 let u televizních obrazovek, a českou pohádku Pyšná princezna od režiséra Bořivoje Zemana sledovalo 38,67 % diváků u TV.

Na Nově Cinema se divákům v dubnu nejvíce líbily klasické české komedie. Česká komedie století S tebou mě baví svět zaujala 19,50 % diváků ve věku 15-54 let u obrazovek. První díl trilogie od Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody pak sledovalo 20,83 % diváků TV.

Nejúspěšnějšími pořady na FANDOVI se staly dva díly klasického scifi Star Wars od režiséra George Lucase. Díl Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho zaujal 4,98 % diváků 15-54 u obrazovek a díl Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje té samé skupině zhlédlo 4,47 % diváků u TV.

SMÍCHOV nejvíce diváky zaujal filmem Návrat velkého blondýna s Pierrem Richardem v hlavní roli, který si připsal 2,57 % podílu na sledovanosti v CS 15-54.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…