Česká spořitelna nově umožní placení faktur přes QR kódy

14.05.2013 10:43

Česká spořitelna svým klientům od dnešního dne nově umožňuje platbu faktur přes QR kódy ve všech svých platbomatech.

Česká spořitelna nově umožní placení faktur přes QR kódy
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

 

Nyní mohou klienti přes QR kódy platit faktury mobilních operátorů Vodafone a T-Mobile, Česká spořitelna ovšem v brzké budoucnosti předpokládá přistoupení dalších firem. Funkce v platbomatech banky plně odpovídá standardu České bankovní asociace (ČBA). Česká spořitelna má v tuto chvíli 107 platbomatů po celé České republice, do konce roku pak plánuje zprovoznění přibližně dalších 20 platbomatů. 
 
„Platba faktur pomocí QR kódů je velmi rychlá a jednoduchá, proto jsme se rozhodli umožnit ji i našim klientům. V první fázi ji nabídneme ve všech našich platbomatech a pokud o službu budou mít klienti zájem, jsme připraveni ji rozšířit i do našich bankomatů, u kterých je to technicky možné,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel kartového centra České spořitelny.      
 
Platbomaty České spořitelny umožňují například zadání jednorázového i trvalého platebního příkazu, zaplacení složenky, dobití kreditu mobilního telefonu, změnu PIN kódu nebo zobrazení limitů karty. Všechny platbomaty navíc obsahují čtečku čárových kódů a také umožňují skenování složenek či příkazů k úhradě. Nově umožňují také platbu faktur přes QR kódy – stačí v menu zvolit „QR kód“ a přiložit fakturu ke čtečce. Platbomat načte veškeré potřebné údaje přímo z kódu a převede do formátu příkazu k úhradě.
 
QR kód (Quick Response Code) je nástroj pro rychlý přenos dat. Díky standardu ČBA umožňuje libovolnému výstavci zakódovat jeho prostřednictvím celý předvyplněný platební příkaz. Pomocí čteček na platbomatech České spořitelny se převede na platební příkaz, který klient pouze zkontroluje a potvrdí. Výhodou je jeho absolutní přesnost a eliminace možných chyb. QR kód dokáže zakódovat mnohem větší množství dat než klasický čárový kód.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…