HK ČR: Startuje 3. ročník prestižní soutěže pro domácí podnikatele Český Patron

14.05.2013 12:50

Hospodářská komora České republiky vyhlašuje v pořadí již třetí ročník soutěže pro tuzemské podnikatelské subjekty Český Patron. Přihlásit se může každý, kdo svůj byznys provozuje primárně na území naší republiky a v loňském roce dosáhl významného podnikatelského úspěchu.

HK ČR: Startuje 3. ročník prestižní soutěže pro domácí podnikatele Český Patron
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

 

„Již tradičně chceme vyzdvihnout podniky a podnikatele, kteří v dalším ekonomicky náročném roce předvedli, že se dá přijít s inovací, že lze dosáhnout úctyhodných hospodářských výsledků, že jde výrazně zlepšovat služby a celkově být oporou této zemi, tedy Českým Patronem,“ říká na startu dalšího ročníku soutěže prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel.
 
Český Patron za rok 2012 je vyhlášen v následujících kategoriích: 
 
Ekologický přínos
Z naší země nejefektivnější zemědělský a potravinářský podnik 
Nejlepší zaměstnavatel
Služby retailu
Absolutní vítěz
 
„Stejně jako v předcházejících ročnících nám přitom nejde jen a pouze o kvantitu, ale především o kvalitu. Chci tím zdůraznit, že šanci stát se Českým Patronem má i drobný podnikatel, který nedosahuje omračujících obratů, ale jeho přidaná hodnota v místě působení je nepřehlédnutelná a nezpochybnitelná,“ doplňuje Petr Kužel.
 
Příkladem může být i příběh drobné firmy se třemi zaměstnanci z Rokycan. Výrobce unikátních pesticidů na ochranu rostlin dle vlastních patentů používá výhradně potravinářské přírodní suroviny, které jsou nejedovaté, s nulovou ochrannou lhůtou a ošetřené plodiny se dají okamžitě konzumovat. Firma AgroBio má dokonce díky loňskému úspěchu v soutěži Český Patron šanci na prezentaci produktů v rámci Světové výstavy EXPO 2015 v Itálii.   
 
„Heslo pro milánské EXPO je Potraviny pro planetu, Energie pro život. Mám vizi, že součástí našeho pavilonu bude i typická česká zahrádka ošetřená unikátními přípravky pana Veverky z AgroBio,“ prozrazuje Generální komisař české účasti na EXPO 2015 Jiří František Potužník.
 
Firma sama by si účast na světové výstavě finančně dovolit nemohla, ale úspěch v rámci Českého Patrona se zřejmě promítne i do spolupráce s HK ČR, která tuto výjimečnou prezentaci podpoří.
 
„Skutečně to vypadá, že firma na sebe díky soutěži upozornila v pravý čas a vážně uvažujeme o zajímavém modelu spolupráce, který by podobnou možnost otevřel nejen této firmě, ale třeba i dalším podnikatelům, o nichž nevíme, ale do roku 2015 nás čekají ještě minimálně tři seznamy vítězů Českého Patrona,“ potvrzuje prezident Kužel
 
Zájemci o účast v soutěži budou mít nyní tři měsíce čas na podání přihlášek v rámci jednotlivých kategorií. Podmínky soutěže a přihlašovací formuláře jsou webu HK ČR  www.komora.cz <http://www.komora.cz> . 
 
Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v rámci slavnostního galavečera dne 26. září 2013.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…