Český rozhlas: Pořad Tobogan udělí ceny „TOBOGAN PRIX“

16.05.2013 17:50

V sobotu 18. května, přesně v den devadesátého výročí Českého rozhlasu, předá jeho generální ředitel Peter Duhan a tvůrci pořadu Tobogan ocenění „Tobogan Prix“ čtyřem osobnostem.

Český rozhlas: Pořad Tobogan udělí ceny „TOBOGAN PRIX“
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Mnozí pamětníci si možná vybaví, že dlouholetý průvodce pořadem, Tomáš Sláma, uděloval nejčastějším a nejmilejším hostů speciální medaile. Ocenění z jeho rukou tak dostali například Stella Zázvorková, Vladimír Komárek, Lubomír Lipský, ale i Miroslav Horníček, Waldemar Matuška a dalších více jak dvacet osobností.

Ve scénáři slavnostního dílu, který se bude věnovat rekonstrukci prvního dne vysílání Československého rozhlasu, zbude místo i na slavnostní okamžik. Snahou tvůrců je totiž pokračovat v tradici předávání medailí.

Autorem původních medailí byl Zdeněk Kolářský (*1931), akademický sochař, jeden z nejvýznamnějších českých autorů mincí a medailí.

„Znala jsem pouze jméno, internet mi pak prozradil, že v muzeu v Lanškrounu existuje stálá výstava jeho děl. Napsala jsem tedy do muzea a paní ředitelka mně laskavě poskytla kontakt. Telefonovali jsme si s panem Kolářským mnohokrát a hned se pro záměr nadchl, vyhledal původní formu a vyrobil medaile, které předáme právě ve slavnostní den,“ doplnila dramaturgyně pořadu Yvona Žertová.  

Kdo ocenění získá, se posluchači dozví v přímém přenosu v sobotu 18. května od 11.05 hodin, přímo ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky nebo mohou přijít osobně do Divadla u Hasičů, kde se pořad Tobogán pravidelně natáčí.

Více o programu a vysílání Českého rozhlasu Dvojky naleznete na dvojka.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…