Software SCADA značky Siemens nahrazuje vnitropodnikový informační systém

22.05.2013 20:27

Nový SCADA software Simatic WinCC společnosti Siemens ve verzi 7.2, jehož nedílnou součástí je sběr, zobrazení a analýza výrobních dat, přináší nové funkce umožňující vybudování vnitropodnikového informačního systému.

Software SCADA značky Siemens nahrazuje vnitropodnikový informační systém
Foto: red
Popisek: Siemens

 

Nové volitelné moduly Simatic Process Historian a Simatic Information Server poskytují uživatelům odstupňovanou možnost dlouhodobé archivace provozních dat a nástroje k analýze údajů, resp. tvorbě zpráv při využití webového rozhraní. Oba nové moduly mimo jiné umožňují sbírat a analyzovat údaje a poskytovat zprávy z celého závodu, jež slouží jako podklady k optimalizaci výrobního procesu. Zásadní novinkou v procesu ovládání je rovněž možnost použití více prstů najednou.
 
Nový software Simatic WinCC Version 7.2 umožňuje uživatelům vytvářet mnohem rozsáhlejší systémy typu SCADA (Supervizory Control and Data Acquisititon) než doposud. Volitelně přitom mohou použít až osmnáct redundandních serverů. Archivační funkce podle zvolených hospodářských období automaticky vytváří týdenní, měsíční a roční archivy údajů ze závodu. Zaznamenávat, analyzovat a archivovat lze nejen hodnoty technologických veličin, ale i údaje měřičů spotřeby a manuálně vkládané údaje (např. výsledky laboratorních rozborů).
 
Intuitivní multidotykové ovládání 
 Pro globální využití systému Simatic WinCC přináší verze 7.2 podporu formátu Unicode. Tento formát umožňuje snadný výběr jazyka WinCC aplikace (lokální stanice i webový přístup) bez ohledu na jazykovou verzi operačního systému počítače. Současně je v systému WinCC V7.2 podporováno multidotykové ovládání dvěma prsty na dotykové obrazovce. Operátor tedy využívá stejné pohyby, které jsou běžné při ovládání spotřební elektroniky – třeba ke zvětšení zobrazených informací, přepínání obrazovek nebo otočení zobrazení. Účelem je poskytnout jednoduchý a intuitivní způsob ovládání složitých výrobních zařízení. Multidotykově lze zadávat i změny požadované hodnoty veličin. Z důvodů bezpečnosti (např. na ochranu před náhodným spuštěním některé kritické provozní operace), se ovládání v těchto případech řeší jako dvouruční.
 
Modul Simatic Process Historian v reálném čase sbírá a archivuje údaje z libovolného počtu systémů WinCC. Software lze kdykoliv přizpůsobit potřebnému objemu dat, aniž je nutné přerušovat výrobu.
 
S modulem Simatic Information Server lze snadno vytvářet a spravovat nejrůznější analýzy a zprávy, které jsou prostřednictvím webu poskytovány k dalšímu využití. Při využití platformy Microsoft Reporting Services mají uživatelé transparentní přístup ke všem údajům archivovaným v systému WinCC nebo v modulu Simatic Process Historian, aniž by bylo nutné cokoliv programovat. Podle své role (např. vedení podniku, řízení jakosti či údržba) a daného účelu si z archivů jednoduše vyžádají údaje, které potřebují do svých analýz a zpráv. Kromě toho je možné tyto údaje zpracovávat v editorech Word a Excel ze sady Microsoft Office. Další informace jsou k dispozici na internetové adrese www.siemens.com/wincc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…