ČD: Zájem o vlakové spojení Brna a Prahy roste

25.05.2013 19:40

Dráhy zavedou posilové páteční D1 Expressy.

ČD: Zájem o vlakové spojení Brna a Prahy roste
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

V pátek 24. května vyjedou mezi Brnem a Prahou dva posilové D1 Expressy č. 575 / 574. Spoje pojedou každý pátek v 11:09 z Prahy (příj. do Brna 13:44) a ve 14:08 z Brna (příj. do Prahy 16:45). České dráhy je zavádí, aby odlehčily pravidelným vlakům EC 77 (odj. z Prahy 10:39) a EC 70 (odj. z Brna 14:39), o které je na konci pracovního týdne velký zájem.
 
„Cestujících na této lince postupně přibývá. Zejména po zahájení rekonstrukce dálnice D1 začali naše spoje využívat zákazníci, kteří sází na pohodlí, vysoký standard služeb a spolehlivost vlaků v porovnání se silniční dopravou. Meziročně zaznamenáváme nárůst počtu cestujících více jak o polovinu,“ vysvětluje ředitel Odboru dálkové a mezinárodní dopravy ČD Jiří Ješeta. „Páteční posilové D1 Expressy budou moci využít lidé, kteří jedou přímo do Prahy nebo naopak do Brna. Chceme tím motivovat další zákazníky k využívání našich služeb v období přepravní špičky. Standard cestování v D1 Expressech je přitom vysoký. Nabízíme bezdrátové připojení k internetu zdarma, zásuvky pro napájení elektroniky, pohodlné vozy a v soupravě je řazeno i bistro.“ 
 
Posilové D1 Expressy budou zatím jezdit do 28. června. O dalším provozu dopravce rozhodne na základě sledování jejich využívání zákazníky.
 
Mezi Brnem a Prahou každou hodinu, ve špičce 2× do hodiny
 
V rámci zjednodušení a zintenzivnění komunikace nabídky vlakových spojů na lince Praha – Brno zřídily České dráhy novou zákaznickou komunikační emailovou adresu d1@cd.cz. Cestující na ni mohou posílat své zkušenosti z cestování D1 Expressy a dalšími vlaky vyšší kvality na této lince, náměty na zlepšení jízdního řádu a služeb, hodnocení kvality práce palubního personálu, cateringu, Wi-Fi a podobně. Na tuto adresu je možné posílat i operativní informace z provozu, ať už z vlaku nebo z dálnice.
 
České dráhy nabízejí mezi Brnem a Prahou po celý den kvalitní spoje kategorie EuroCity (EC) a Expres (Ex) v jednohodinovém intervalu. Tyto spoje jsou sestaveny z nových nebo modernizovaných vozů ČD a rakouských nebo maďarských drah. Nabízejí např. klimatizaci, gastronomické služby a podle typu soupravy také např. elektrické zásuvky pro napájení notebooků (mimo maďarských souprav) a další služby. D1 Expressy tuto nabídku doplňují o nové služby a zkracují intervaly v přepravní špičce.
 
Cestující mezi Prahou a Brnem zaplatí za Včasnou jízdenku Česko zakoupenou na internetu od 150 Kč (držitelé In-karty) nebo od 180 Kč (cestující bez In-karty), u pokladny pak mohou zakoupit Akční jízdenku s cenou od 150 Kč (s aplikací IN 50 %), resp. od 210 Kč (cestující bez In-karty). Na všechny dálkové spoje je možné předem zakoupit rezervaci místa, a to i z domova nebo kanceláře prostřednictvím eShopu ČD.
 
D1 Express nabízí více služeb
bistro s širokou nabídkou teplých i studených jídel a nápojů, prodej občerstvení z minibaru
servis na místo v 1. třídě (bezplatný teplý nebo studený nápoj a denní tisk, na objednávku donáška občerstvení z bistra na místo cestujících)
oddíl pro cestující s dětmi do 10 let
dámský oddíl
tichý vůz pro cestující, kteří chtějí při cestě nerušeně relaxovat
oddíl pro cestující s omezenou schopností pohybu a orientace
možnost zakoupení rezervace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…