ČEZ Teplárenská začala realizovat druhou etapu výstavby horkovodu v Teplicích

24.05.2013 9:15

Druhá etapa výstavby horkovodu a napojování odběratelů tepla v Proseticích a Šanově na centrální vytápění z Elektrárny Ledvice má již platné územní rozhodnutí. Proto byly naplno zahájeny stavební práce na vytyčování a budování výkopů pro položení potrubí v prosetických lokalitách, v ulici Bystřanská a kolem potoka Horská Bystřice k ulici Plynárenská. Stejně jako první etapa, která obnášela napojení lázeňských objektů, i druhá probíhá v režii společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ.

ČEZ Teplárenská začala realizovat druhou etapu výstavby horkovodu v Teplicích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„V současné době jsou v rámci první etapy již na parovodní rozvod napojeny lázeňské domy Beethoven, Císařské lázně a Sadové lázně. Do lázeňského domu Beethoven vede i nová parovodní přípojka do nově budované výměníkové stanice. Z ní už ovšem povede horkovod k dalším lázeňským objektům a dále Mlýnskou ulicí do lokalit Prosetic a Šanova. Během července pak proběhnou úpravy předávacích stanic v Císařských a Sadových lázních, aby byly připraveny na přechod na horkovod. V Lázních Beethoven počítáme se stejnými úpravami a následným přepojením během září a října letošního roku,“ říká Pavel Šušák, technický ředitel ČEZ Teplárenská, a. s. Hlavní páteřní rozvod pro lokalitu Prosetice přitom povede do objektů současných plynových kotelen, v nichž budou zřízeny dílčí horkovodní přípojné stanice s napojením na stávající rozvody.

Napojování objektů první etapy by mělo být dokončeno na začátku srpna. „Tím budeme připraveni na zahájení dodávek tepla hned na začátku příští topné sezony 2013/14. Našim odběratelům v Teplicích, kteří nyní odebírají teplo z plynových kotelen v těchto lokalitách, tak začneme dodávat teplo vyráběné efektivní a ekologickou kombinovanou výrobou elektřiny a tepla z Elektrárny Ledvice. To jim mimo jiné přinese i finanční úsporu,“ podotkl Pavel Šušák.

To potvrzuje i obchodní ředitel ČEZ Teplárenská, a. s., Petr Hodek: „Díky horkovodu budou oproti plynovým kotelnám, na které je napojena většina odběratelů v lokalitách druhé etapy, platit za teplo o 17 procent méně. Přepojením parovodu na nový horkovod zase ubydou tepelné ztráty, které se rovněž promítají do ceny za odebrané teplo. V rámci dokončení realizace obou etap pak ve finále počítáme s celkovou dodávkou tepla do města Teplice ve výši 112 TJ.“

Napojení během I. etapy: Lázeňské domy - Beethoven, Císařské a Sadové lázně.
Napojení během II. etapy, lokalita Šanov: SBD Mír, obytné domy v ulicích Potěminova a Jakovcova, plavecká hala, ZŠ u Nových lázní (vše stávající odběratelé napojení na plynové kotelny); nově očekávaní odběratelé: Nové lázně, Kamenné lázně, Hotel Payer a další. 
Napojení během II. etapy, lokalita Prosetice: panelové domy OSBD Teplice, Městské bytové domy – Teplice, MŠ na Spojce a další drobní odběratelé (vše stávající odběratelé napojení na plynové kotelny).

Harmonogram realizace druhé etapy výstavby horkovodu pro lokality Prosetice a Šanov byl ČEZ Teplárenskou ohraničen datem získání územního rozhodnutí a 31. prosincem 2013. Jak ovšem na závěr Petr Hodek ještě podotkl, může být pochopitelně změněn v závislosti na okolních podmínkách. Konkrétně podle situace během průběhu výkopových prací, vývoji počasí a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…