VMware představil vCloud Hybrid Service

24.05.2013 9:33

Nová nabídka z oblasti IaaS (infrastruktura jako služba) přizpůsobí stávající datová centra pro veřejný cloud. VMware nabízí svým zákazníkům nejsnazší a nejrychlejší cestu ke cloudu.

VMware představil vCloud Hybrid Service
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware, představil novinku VMware vCloud® Hybrid ServiceTM. Jedná se o cloud provozovaný společností VMware a vybudovaný na ověřené platformě VMware vSphere® a zajišťovaný formou IaaS (infrastruktura jako služba). Jednotná platforma umožní bezproblémově přizpůsobit datová centra zákazníků pro cloud.

„Cílem VMware je radikálně zjednodušit IT a pomoci zákazníkům transformovat provoz IT,“ řekl Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware. „Dnešním uvedením služby VMware vCloud® Hybrid ServiceTM jsme udělali velký krok kupředu, podařilo se nám spojit výhody virtualizace VMware a technologie softwarově definovaných datových center s rychlostí a pružností služeb veřejného cloudu, které naši zákazníci vyžadují.“

vCloud Hybrid Service plynule rozšíří software VMware, který využívají stovky tisíc zákazníků, do oblasti veřejného cloudu. To znamená, že zákazníci budou moci využívat stejné funkce, nástroje, síťové i bezpečnostní modely v rámci on-premise i off-premise prostředí.

„Abychom si dokázali udržet konkurenční výhodu v mezinárodním prostředí, naše IT a provozní oddělení potřebuje pružnost a efektivitu, kterou slibuje veřejný cloud,“ řekl Julio Sobral, senior viceprezident pro obchodní aktivity ve společnosti Fox. „Bohužel nemáme možnost začít od nuly, proto vidíme vCloud Hybrid Service jako potenciální řešení, které zajistí Fox International elastičtější platformu podporující nasazení systémů po celém světě. Díky spolupráci s technologickými partnery jako je VMware můžeme rozšířit svou stávající infrastrukturu o výhody veřejného cloudu, a získat tak to nejlepší z obou modelů.

Nejrychlejší cesta ke cloudu pro zákazníky VMware

Klíčové vlastnosti řešení VMware vCloud Hybrid Service:

Neutralita aplikací

vCloud Hybrid Service bude podporovat tisíce aplikací a více než 90 operačních systémů certifikovaných pro vSphere, takže zákazníci získají stejnou úroveň dostupnosti a výkonu v rámci veřejného cloudu bez nutnosti změnit nebo přepsat své aplikace.

Plynulé propojení a bezpečnost

VMware vCloud Hybrid Service umožní zákazníkům využít virtuální sítě k bezpečnému rozšíření stávajících sítí 2. a 3. vrstvy z jejich datového centra do vCloud Hybrid Service.

Spolehlivé prostředí pro kritické podnikové aplikace

Řešení vCloud Hybrid Service založené na platformě vSphere zajistí automatickou replikaci, kontrolu a vysokou dostupnost pro kritické podnikové aplikace. Využívá při tom pokročilé funkce platformy vSphere včetně VMware vMotion®, High Availability a vSphere Distributed Resources Scheduler™.

Zjednodušená správa

vCloud Hybrid Service nabídne zjednodušenou správu, uživatelé budou moci využívat stejné nástroje a procesy, jako využívají nyní, a spravovat on-premise i off-premise prostředí. vSphere administrátoři budou moci sledovat, spravovat a migrovat virtuální servery z vSphere klienta prostřednictvím volně dostupného pluginu vCloudConnectorTM.

„Naše novinka VMware vCloud® Hybrid ServiceTM zajistí veřejný cloud, který je zcela interoperabilní s existující virtualizovanou infrastrukturou VMware,“ uvedl Bill Fathers, senior viceprezident a generální ředitel divize služeb hybridních cloudů společnosti VMware. „Díky ‚obrácenému‘ přístupu, který umožní zprovoznit nové i stávající aplikace kdekoliv, dokáže tato služba překlenout most mezi privátním a veřejným světem bez sebemenších kompromisů.“

VMware vCloud Hybrid Service přináší příležitosti partnerům

Službu VMware vCloud Hybrid Service budou zajišťovat partneři VMware a řešení bude kompatibilní s ostatními cloudovými službami založenými na technologiích VMware. vCloud Hybrid Service lze prodávat stejným způsobem jako on-premise VMware licence se standardním identifikačním číslem SKU a partneři nemusí nijak měnit fakturační vztah se zákazníkem. Navíc budou mít poskytovatelé cloudu možnost nabídnout služby s přidanou hodnotou nebo přidat vCloud Hybrid Service do svého portfolia. Společnost VMware je zavázána přinášet na trh nové inovace, které zároveň zpřístupní poskytovatelům služeb ve formě technologie a IP.

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 4,61 miliardy USD v roce 2012 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…