Noční prohlídky budou nejen na Informačním centru Skupiny ČEZ

24.05.2013 16:18

Romanticky osvětlená vodní elektrárna Hučák a Informační centrum Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové budou lákat v pátek 31. května zájemce na noční prohlídky. 6. ročník populární akce Muzejní noc opět přivítá své návštěvníky. Akce se uskuteční v pátek 31. května 2013 od 18 do 24 hodin.

Noční prohlídky budou nejen na Informačním centru Skupiny ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Informační centrum Obnovitelné zdroje se znovu zařadilo do cyklu prohlídek již šestého ročníku Královéhradecké Muzejní noci. Letošního ročníku se zúčastní dvanáct institucí z řad galerií a muzeí, do kterých bude vstup zdarma.

Informační centrum a malá vodní elektrárna budou přístupné  od 18 do 24 hodin, prohlídky budou vždy po 30 minutách. Zájemci budou moci navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v loňském roce oslavila 100 let od uvedení do provozu. Vedlejší informační centrum připravilo nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé  interaktivní expozice obnovitelných zdrojů věnované výrobě elektrické energie. Informační centrum nabízí např. model tornáda, model využití solární energie a  model využití síly větru.  Návštěvníci také shlédnou velkoformátový film o vodních elektrárnách na řece Labi. Sběratelé si budou moci zakoupit turistickou známku a novou turistickou vizitku.

Informační centra Skupiny ČEZ je možné nalézt po celé České republice. Nejstarší v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Osmým v pořadí je právě Informační centrum v Hradci Králové, jehož hlavním motivem je výroba ekologické elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Nejmladší centrum bylo otevřeno v listopadu 2009 v Elektrárně Ledvice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…