ŠKODA podpoří projekty v regionech se svými výrobními závody

27.05.2013 18:39

ŠKODA AUTO společně s odbory KOVO dlouhodobě přispívá na rozvoj regionů Mladá Boleslav, Kvasiny a Vrchlabí, kde má své výrobní závody.

ŠKODA podpoří projekty v regionech se svými výrobními závody
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

V letošním roce ŠKODA AUTO nabízí tři nové programy dotací. Pro regiony s výrobními závody ŠKODA je k dispozici celkem 1,8 mil. Kč. Finanční podpora je určena na menší projekty, jako je popularizace technického vzdělávání a zkvalitnění výuky na základních školách, rozšíření dopravní výchovy dětí či zvýšení dopravní bezpečnosti a mobility v obcích. Příjem žádostí o tyto granty bude ukončen 30. června 2013.

„Vybraná témata naplňují priority, které si ŠKODA AUTO v oblasti společenské odpovědnosti stanovila,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast personalistiky. „Dopravní bezpečnost, přístup ke vzdělávání, pomoc dětem a mobilita bez bariér jsou oblasti, na které se chceme v příštích letech především zaměřit,“ upřesňuje Wojnar.

Grantový program Popularizace technického vzdělávání se zaměřuje na podporu výuky fyziky nebo chemie na základních školách, lze z něj financovat pomůcek nebo počítačů, ale také například účast na soutěžích a projektech. Další oblastí podpory je dopravní výchova, resp. budování dopravních hřišť, na kterých si mohou žáci osvojit pravidla chování v provozu. Třetí vyhlášený program má za cíl zvýšení dopravní bezpečnosti a mobility v obcích.

Grantové programy jsou zaměřeny zejména na regiony v okolí Mladé Boleslavi, Kvasin a  Vrchlabí, kde jsou české závody společnosti ŠKODA AUTO a kde bydlí zaměstnanci a jejich rodiny.

Každý ze tří nových programů disponuje s rozpočtem ve výši 600 000 Kč. Žadatelé jako jsou obce, školy a neziskové organizace mohou na svůj projekt získat až 120 tisíc korun. Finanční prostředky jsou k dispozici pro investice a také pro některé provozní výdaje.

V loňském roce ŠKODA AUTO podpořila již řadu základních škol a přispěla ke zkvalitnění výuky a vybavení učeben.

Dlouhodobě se věnuje i otázce dopravy. Již několik let podporuje například program ‚Cesty městy’, který přispívá k rozvoji šetrných způsobů dopravy, zvyšuje bezpečnost všech účastníků provozu a zmírňuje negativní vlivy dopravy na životní prostředí. Klíčovými projekty jsou také preventivní programy, jako je vzdělávání v oblasti dopravní bezpečnosti dětí na dopravních hřištích nebo například internetová aplikace ŠKODA Hrou.

Bližší informace o grantových programech jsou k dispozici na webu ŠKODA AUTO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…