Předsedou dozorčí rady ArcelorMittal se stal Augustine Kochuparampil

25.05.2013 10:01

Dozorčí rada společnosti ArcelorMittal Ostrava a.s. včera jmenovala členem dozorčí rady Augustina Kochuparampila, viceprezidenta skupiny ArcelorMittal a generálního ředitele divize Long Carbon Europe, a zároveň jej zvolila předsedou dozorčí rady. Kochuparampil nahradil Arnauda Poupart-Lafarge, který na funkci rezignoval.

Předsedou dozorčí rady ArcelorMittal se stal Augustine Kochuparampil
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Augustine Kochuparampil působil v ostravské huti už v období 2004-2008 jako člen představenstva, kdy firmu pomáhal začlenit po privatizaci do tehdejší Mittal Steel. V letech 2009-2011 pak byl generálním ředitelem ArcelorMittal Ostrava. Pod jeho vedením uskutečnila společnost v roce 2011 největší ekologickou investici soukromé firmy v České republice od roku 2000, když investovala 1 miliardu korun do odprášení zařízení na úpravu rudy (aglomerace).
 
Augustine Kochuparampil se narodil 8. července 1952. Svou kariéru ve skupině ArcelorMittal zahájil v roce 1995 jako manažer kontrolingu v Mittal Steel Hamburk, kde byl o dva roky později jmenován ředitelem pro ekonomiku. Od roku 2001 do 2003, již ve funkci ředitele pro ekonomiku Ispat Europe, dohlížel na restrukturalizaci a konsolidaci evropských závodů této skupiny. V roce 2003 převzal funkci ředitele pro ekonomiku Mittal Steel Poland a hrál klíčovou roli při restrukturalizaci polských hutí. V lednu 2007 byl jmenován generálním ředitelem ArcelorMittal Galati v Rumunsku. Kochuparampil má magisterský titul z Institute of Cost and Management Accountants of India a bakalářský právnický titul z indické Ravishankar University v Raipuru. Od roku 2009 žije v Ostravě. 
 
ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…