ČEZ: Energetici pomáhali již pošesté v neziskových organizacích

25.05.2013 17:03

Čtyřicet čtyři zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany a Elektrárny Hodonín věnovalo v průběhu tohoto týdne svůj pracovní den neziskové organizaci. Ujali se řady profesí od zedničiny přes zahradničení po péči o seniory. Celkem pomohli pěti neziskovým organizacím v Jihomoravském kraji a na Vysočině a tradičně nejvíce dobrovolníků čistilo Dalešickou přehradu.

ČEZ: Energetici pomáhali již pošesté v neziskových organizacích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Do střediska Diakonie Českobratrské církve evangelické  v Myslibořicích zavítali dukovanští dobrovolníci,  aby pomohli zkrášlit přilehlý park domova pro seniory. Posekali trávu, vyčistili chodníky a jezírko před plánovaným koncertem.
 
Další dobrovolníci věnovali svůj čas seniorům z Domova pro seniory v Třebíči. Řada z nich je totiž odkázaná na invalidní vozík, a uvítali proto možnost vyrazit s doprovodem na procházku po okolí.
 
V Oáze Hodonín pomáhalo sedm dobrovolníků. V bezbariérovém areálu se s vervou pustili do terénníchúprav, údržby budov a drobných stavebních prací.
 
Do Dětského domova v Ivančicích se vypravili další dobrovolníci. V rozlehlém areálu sekali trávu, opravovali okap a upravovali zahradu, kde bude nové hřiště pro autisty. „Velice si vážíme každé pomoci, protože naše škola a dětský domov je určen pro děti se zdravotním postižením. Jsme školské zařízení s celoročním nepřetržitým provozem a naši zaměstnanci nahrazují dětem rodinu. I z tohoto důvodu vzájemná spolupráce, soudržnost, pomoc a společné činnosti mohou těmto dětem bez rodiny pomoci poznávat nové přátele, zažít pocit, že patří do většinové společnosti, přestože mají celoživotní hendikep,“ ocenila práci dobrovolníků Marta Špalková, ředitelka Dětského domova Ivančice.
 
V Domovince v Třebíči pracoval pouze „ženský tým“ dobrovolnic. Prováděly úklidové práce, umývaly v tomto zařízení okna a dveře.
 
Nejvíce dobrovolníků, konkrétně osmnáct, tradičně přilákal úklid Dalešická přehrady, po níž se pohybovali na lodi Energie zapůjčené od kolegů z Vodní elektrárny Dalešice. Nasbírali 58 pytlů odpadů, několik pneumatik a dalších věcí, které do přírody nepatří. Pokračovat v úklidu budou během víkendu ještě sportovci z TJ Koněšín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec