Conseq oznámil hospodářské výsledky za rok 2012

27.05.2013 10:49

Společnost Conseq Investment Management, a. s., dnes oznámila hospodářské výsledky za uplynulý kalendářní rok. Za rok 2012 vzrostly její čisté výnosy z poplatků a provizí z 93 milionů Kč na 145 milionů Kč, tedy o více než 50 %. Společnost Conseq Investment Management, a. s., tak v loňském roce dosáhla nejlepších hospodářských výsledků v celé své historii.

Conseq oznámil hospodářské výsledky za rok 2012
Foto: Conseq
Popisek: Conseq Invest

K mimořádnému nárůstu čistých výnosů (výnosy z poplatků a provizí minus náklady na poplatky a provize) i čistého zisku přispěl zejména příznivý vývoj na finančních trzích. Rostly ceny většiny aktiv od státních dluhopisů jak vyspělých zemí, tak i zemí rozvíjejících se, přes podnikové dluhopisy až po akcie. Růst se promítl do hodnoty obhospodařovaných portfolií, která vykázala za loňský rok velice dobrou výkonnost. „Rok 2012 jsme ukončili s vynikajícími výsledky, jež překonaly naše očekávání,“ komentuje nárůst výnosů Jan Vedral, předseda představenstva a hlavní investiční manažer Conseq Investment Management, a. s.

„Za zmínku stojí především nárůst obhospodařovaného majetku, k němuž došlo napříč všemi segmenty, a to díky čistým přítokům nových vkladů klientů a také díky výraznému zhodnocení finančních aktiv držených v portfoliích, především dluhových cenných papírů,“ dodává Jan Vedral.

Objem obhospodařovaných aktiv:

Ke konci roku 2012 společnost Conseq Investment Management, a. s. aktivně obhospodařovala klientská portfolia v celkové hodnotě převyšující 19 mld. Kč, což oproti roku 2011, kdy společnost obhospodařovala 16 mld. Kč, představovalo nárůst o více než 17 %.

Objem majetku obhospodařovaný pro institucionální investory, korporace a veřejný sektor: 10,4 mld. Kč – zvýšení o 11,8 %

Objem majetku obhospodařovaných portfolií klientů – fyzických osob: 4,1 mld. Kč – zvýšení o 28,1 %

Objem majetku obhospodařovaných retailových otevřených podílových fondů Conseq Invest: 4,1 mld. Kč – zvýšení o 24,9 %

Objem majetku retailových fondů Conseq Funds: 437 mil. Kč – pokles o 24 %

Výkaz zisku a ztráty za rok končící 31. prosince 2012:

O společnosti Conseq:

Conseq je investičním manažerem s více než 15letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již přes 10 let obhospodařuje fondy kolektivního investování a poskytuje další služby drobným i velkým investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru více než 100 000 investorů.

Conseq v současnosti kromě podílových fondů vlastní skupiny nabízí i produkty dalších renomovaných investičních manažerů, jakými jsou např. BNP Paribas, C–Quadrat, Citibank, ČP Invest, Franklin Templeton, HSBC, ING, Pioneer, Societe General a další. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši cca 25 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…