Era: Modré pomněnky opět pomáhají ztraceným dětem najít cestu

28.05.2013 11:08

Poslední květnový týden (do 31.5.) může veřejnost ve všech finančních centrech Ery v České republice i v pražském Era světě na Jungmannově náměstí kupovat za třicet korun modrý kvítek a zapojit se tak do sbírkové akce Pomněnkový den pořádané Linkou bezpečí u příležitosti Mezinárodního dne pohřešovaných dětí. Poprvé je možné pomněnku zakoupit také elektronicky.

Era: Modré pomněnky opět pomáhají ztraceným dětem najít cestu
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

"Lidé si již na veřejné sbírky zvykli, ale doba jde rychle dopředu a nové platební metody jsou pro potenciální dárce zajímavější. Proto chceme veřejnosti umožnit nejen nákup fyzické pomněnky ve finančních centrech, ale také online nákup přes internet. Cena přitom zůstává stejná, tedy třicet korun. Stejně jako v minulých letech, půjde znovu celý výtěžek z prodeje na provoz Linky bezpečí," říká manažerka společenské odpovědnosti Ery Jitka Švejcarová a dodává: "Ručně vyrobené pomněnky se líbí hlavně dívkám a ženám, protože je možné použít je jako gumičky do vlasů, brože, prstýnky či jako ozdoby na balerínky nebo kabelku."

Prodej elektronické pomněnky podpoří provokativnější kampaň vytvořená ve spolupráci s agenturou Loosers. "Jejím úmyslem je poukázat na problematiku ztracených a pohřešovaných dětí i dětí na útěku. Proto jsme vytvořili fiktivní online eshop www.detin.cz, na němž je možné pořídit si dítě. Součástí kampaně je i spolupráce s reálnými eshopy, které tuto nabídku zahrnuly do portfolia svých produktů. Věříme, že projekt bude mít výrazný dopad a společnost i média začnou víc přemýšlet nad mnohdy nelehkými osudy dětí i způsoby financování společensky potřebných služeb jako je Linka bezpečí," doplňuje Radovan Kuštek, manažer on-line komunikace Ery.   

„Linka bezpečí je nestátní nezisková organizace, která si musí finanční prostředky na svůj provoz získávat sama, převážně z firemních a soukromých zdrojů. Zvýšený zájem veřejnosti, sbírkové akce a příspěvky individuálních dárců tak tvoří významnou pomoc v naplňování jejího poslání. Linka bezpečí je tu již 19 let a denně se na ni obrací přes 700 dětí a mladistvých se svými starostmi a trápením,“ dodává Richard Schinko, ředitel Sdružení Linka bezpečí.

Všechny dárce, kteří si elektronickou pomněnku přes upravené platební tlačítko KLIKNI A DARUJ koupí, Era a Linka bezpečí odmění možností stáhnout si speciální pozadí na počítač, cover na facebookové stránky, tapetu na telefon nebo odznáček k profilové fotogragrafii na facebook.

Za podporu kampaně patří velké díky portálům Slevomat a Slevin. "Jsme rádi, že můžeme pomoci tím, v čem jsme silní – tedy zaujmout širokou skupinu online uživatelů neobvyklými nabídkami. Prostřednictvím kampaně www.detin.cz, na kterou na našem portále odkazujeme, apelujeme na zákazníky, že jsou v životě hodnoty, které si za peníze koupit nelze", dodává Michal Menšík, šéf slevového agregátoru www.slevin.cz.

Linka bezpečí je největší a nejstarší dětská krizová linka v České republice, dostupná na mezinárodním čísle 116 111. Denně přijme zhruba 700 telefonátů. Její odborníci poskytují pomoc a poradenství dětem a mladistvým, kteří se ocitnou v tíživé životní situaci. Kromě telefonického kontaktu lze využít rovněž online služby. Jako jediná u nás je Linka bezpečí k dispozici nonstop a zdarma z mobilních telefonů i pevných linek. V nepřetržitém směnném provozu se zde střídá 100 konzultantů, kteří každý den přijmou téměř 700 telefonátů. Kromě Linky bezpečí nabízí Sdružení Linka bezpečí také pomoc rodičům a pedagogům, kteří potřebují poradit s výchovnými problémy týkající se dětí. Obracet se mohou na Rodičovskou linku 840 111 234. Více informací o Sdružení Linka bezpečí se dozvíte na www.linkabezpeci.cz.

Mezinárodní den pohřešovaných dětí je připomínán od osmdesátých let vždy 25. května. Byl vyhlášen na památku dne zmizení šestiletého Etana Patza, který se ztratil v roce 1979 na cestě do školy v New Yorku. Letos na jaře policisté jeho případ znovu otevřeli, ale bez konkrétního výsledku. Symbolem ztracených dětí se stala květina, která má vzpomínku ve svém názvu – pomněnka, v angličtině má dokonce podobu rozkazu - forget-me-not.

Další informací naleznete na www.pomnenkovyden.cz

Era je generálním partnerem Sdružení Linka bezpečí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…