Raiffeisenbank vykázala v 1. čtvrtletí zisk 157 milionů eur

28.05.2013 18:35

Raiffeisen Bank International hospodařila v prvním čtvrtletí letošního roku s konsolidovaným ziskem ve výši 157 milionů eur.Meziroční pokles zisku je způsoben především jednorázovými výnosy v loňském prvním čtvtletí. Provozní výnosy banky se mírně zvýšily na 1,3 miliardy eur.

Raiffeisenbank vykázala v 1. čtvrtletí zisk 157 milionů eur
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

Raiffeisen Bank International AG (RBI) vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku konsolidovaný zisk ve výši 157 milionů eur, což představuje meziroční pokles o 71 procent. Výsledek v roce 2012 však byl ovlivněn jednorázovými výnosy dosaženými především prodejem cenných papírů v celkové výši 272 milionů eur.
 
„Začali jsme rok dobře. V prostředí nízkých úrokových sazeb a slabé ekonomiky jsme zvýšili naše provozní výnosy. Očekáváme, že ve 2. pololetí se stav ekonomiky zlepší a proto jsou i naše očekávání výsledků optimistická,” uvedl generální ředitel RBI Herbert Stepic.
 
Zisk banky před zdaněním klesl o 63 procent na 251 milionů eur, zisk po zdanění o 70 procent na 174 milionů eur. Výnos na akcii tak klesl na 0,55 eura. Celková aktiva skupiny dosáhla ke konci března 131,9 miliardy eur, což představuje meziroční pokles o tři procenta.
 
Celkové výnosy banky dosáhly v prvním čtvrtletí 1,3 miliardy eur a meziročně tak vzrostly o jedno procento. Úrokové výnosy přitom o procento klesly, naopak příjmy z poplatků vzrostly o osm procent. 
 
Tvorba opravných položek vzrostla o 67 milionů eur na 220 milionů eur. Objem nesplácených úvěrů se zvýšil o 47 milionů eur, především kvůli nárůstu v jihovýchodní Evropě, naopak k poklesu došlo ve střední Evropě a v Rusku. Podíl nesplácených úvěrů tak dosáhl 9,9 procenta.
 
Skupina ke konci března zaměstnávala 59.231 lidí, což je o jedno procento méně oproti konci loňského roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …