Ochutnejte poctivé koláče a oslavte výročí peoplemetrového projektu

02.06.2013 10:11

Mediální trh a uživatelé peoplemetrových dat si připomínají výročí peoplemetrového projektu. Druhého června 2013 tomu bude již 16 let, kdy v Česku funguje jednotné měření sledovanosti televize pomocí elektronických zařízení - peoplemetrů - pod hlavičkou ATO (Asociace televizních organizací). Tuto skutečnost budou připomínat i aktivity pro veřejnost.

Ochutnejte poctivé koláče a oslavte výročí peoplemetrového projektu
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

A na co se tedy lidé v rámci oslavy výročí peoplemetrového měření mohou těšit? Na webové stránce www.peoplemetry.cz budou mít příležitost v sobotu 2. června společně se Standou Peoplemetrákem oslavit Den peoplemetrů, který je připomínkou spuštění úplně prvního peoplemetrového projektu v Česku dne 2. 6. 1997. Na webu se také dozví informace o historii měření.
 
Ve středu 5. 6. pak budou mít Pražané v centru města možnost si zpříjemnit cestu do práce a zakousnout se do opravdového poctivého koláče jakožto symbolického prvku pro nejznámější výstupy z peoplemetrových dat - koláčové grafy. Pokud na koláče dostanou chuť i mimopražští nebo lidé, kteří se nedostanou do centra města, najdou od nadcházejícího víkendu osvědčený recept na koláče s tvarohem a povidly podle kuchařky Romana Vaňka Poklady klasické české kuchyně právě na webu www.peoplemetry.cz.
 
Ve čtvrtek 6. 6. na odborné výzkumné konferenci SIMAR Insight Summit vystoupí Tereza Šimečková společně s Renatou Týmovou z České televize a promluví o tom, jak data z peoplemetrového měření a jeho doplňkového výzkumu o životním stylu dětí (LSS děti) pomohla postavit nový dětský kanál České televize – ČT:D, který Česká televize plánuje spustit v srpnu letošního roku.
 
„Akcí navazujeme na naši vzdělávací kampaň o peoplemetrovém měření, kterou jsme zahájili spuštěním webu na podzim loňského roku,“ prozradila Tereza Šimečková, předsedkyně představenstva společnosti MEDIARESEARCH, která již od roku 2002 v Česku peoplemetrové měření pro Asociaci televizních organizací realizuje. „Myslím, že v dnešní době, kdy si život bez konzumace médií téměř neumíme představit, je důležité lidi zasvěcovat i do zákulisí mediálního dění. A o největším mediálním výzkumu v České republice by rozhodně široká veřejnost vědět měla.“
 
Co je to Den peoplemetrů?
Den peoplemetrů připadá na 2. června. Je oslavou spuštění prvního peoplemetrového projektu v České republice v roce 1997. Do té doby se sledovanost televize zjišťovala pomocí tzv. deníčkového výzkumu, kdy si vybraní diváci zaznamenávali do papírových deníčků, na co se v televizi dívali. Zavedením elektronického měření pomocí peoplemetrů se výzkum zpřesnil a reportování výsledků sledovanosti se výrazně zrychlilo.
 
Web o peoplemetrech
Populárně naučný web www.peoplemetry.cz přibližuje svým návštěvníkům problematiku peoplemetrů pomocí veřejně zavedeného pojmu koláčů sledovanosti, které evokují nejznámější výstupy z peoplemetrových dat - koláčové neboli výsečové grafy. Web spustila společnost MEDIARESEARCH ve spolupráci s Asociací televizních organizací na podzim roku 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…