ČD: Oslavte Den dětí na nádraží v Praze-Braníku a v muzeu v Lužné u Rakovníka

30.05.2013 11:40

V sobotu 1. června pořádají České dráhy v železniční stanici Praha-Braník jubilejní 20. ročník Dětského dne.

ČD: Oslavte Den dětí na nádraží v Praze-Braníku a v muzeu v Lužné u Rakovníka
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Připraveny jsou jízdy parními vlaky v čele s lokomotivami „Čtyřkolák“ a „Karkulka“ do Modřan a vyhlídkové jízdy Regionovou na „Most inteligence“. Regionova ráno sveze cestující do Braníka z hlavního nádraží a odpoledne po skončení akce pojede zpět. Dětský den je připraven na neděli 2. června také v Železničním muzeu v Lužné u Rakovníka.
 
Historický parní vlak s lokomotivami „Čtyřkolák“ a „Karkulka“ bude odjíždět z Braníka do Modřan v 09:04, 10:10, 11:21, 12:15, 13:30, 14:40 a 15:45. Vyhlídkové jízdy Regionovou na „Most inteligence“ budou začínat na branickém nádraží v 9:30, 10:35, 11:40, 12:40, 14:00 a 15:05. Na zahájení a ukončení akce v Braníku vypraví ČD mimořádný vlak (Regionovu) z a do Prahy hl.n. (odjezd z hlavního nádraží do Braníka bude v 8:42, zpět z Braníka na hlavní nádraží v 16:03). Jízdenka pro jednu jízdu tam a zpět bude stát 80 Kč, celodenní jízdenka pak 160 Kč. Děti od 6 do 15 let mají 50% slevu, děti do 6 let cestují zdarma.
 
Návštěvníci se mohou na branickém nádraží těšit na jízdy historického motorového vozu „Hurvínek“, projížďku na šlapací drezíně, dále na modelové kolejiště ve výstavním voze a ukázky rokenrolových tanců a prací výtvarného kroužku DDM.Součástí zábavného programu budou soutěže a prodej upomínkových předmětů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…