Raiffeisenbank: Lidé se při hledání bankomatu stále častěji obracejí na mobilní aplikace

02.06.2013 11:38

Více než třetina lidí si vybírá hotovost z bankomatu několikrát do měsíce. Při vyhledání bankomatu přitom klienti stále častěji využívají aplikace pro chytré telefony. Kvůli poplatkům se tři čtvrtiny Čechů snaží vyhnout cizím bankomatům. Majitelé nového eKonta KOMPLET od Raiffeisenbank mají výběry z bankomatů všech bank v ČR i v zahraničí zdarma.

Raiffeisenbank: Lidé se při hledání bankomatu stále častěji obracejí na mobilní aplikace
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

Jak ukázal aktuální průzkum Raiffeisenbank, naprostá většina lidí (85 %) si vybírá hotovost z bankomatů alespoň jednou měsíčně, více než třetina lidí pak několikrát do měsíce. Jen 3 % majitelů karet uvedla, že si hotovost z bankomatů nevybírají vůbec. 
 
Jako zdroj informací o nejbližším bankomatu v okolí respondenti v nejvíce případech  (56 %)  uvedli internet, respektive mobilní aplikaci, a to dokonce častěji než dotaz na kolemjdoucí (45 %). 
 
Pohled do mobilního telefonu před osobním kontaktem preferují především mladí, lidé s vyššími příjmy a lidé z velkých měst. „Aplikace pro chytré mobilní telefony Mobilní eKonto pomůže vyhledat nejen nejbližší bankomat, ale i partnery programu Sphere card, u nichž držitelé kreditních karet Raiffeisenbank mohou nakoupit se zajímavými slevami,“ uvedl výkonný ředitel Raiffeisenbank pro retail Jiří Čapek.
 
Hlavními důvody pro méně časté výběry (nejvýše jednou za měsíc) jsou nepotřebnost hotovosti (59 %) a vysoká cena (17 %). Přibližně tři čtvrtiny držitelů karet se snaží vyhnout cizím bankomatům. Důvodem jsou v drtivé většině vysoké poplatky, které častěji než ostatní uvádějí především mladí lidé a obyvatelé velkých měst. „Majitelé eKonta KOMPLET mohou starosti s bankomaty pustit z hlavy, ať jsou doma nebo v zahraničí, protože všechny výběry v jakémkoli bankomatu po celém světě mají zdarma, a to bez ohledu na četnost,“ dodal Jiří Čapek.
 
Jak dále ukázal průzkum, lidé si obvykle vybírají 500 až 1.000 korun nebo naopak více než 2.000 korun. Větší částky volí spíše muži, starší lidé a lidé s vyšším příjmem. 
 
Tomáš Kofroň, Raiffeisenbank a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…