Šéf Eonu: Energetická revoluce v Německu životnímu prostředí více škodí, než pomáhá

02.06.2013 10:00

Zelená energetická revoluce „Energiewende“ má podle ředitele energetické společnosti E.On Johannese Teyssena za následek rostoucí cenu proudu, méně dodavatelů a rostoucí emise CO2. Obnovitelné zdroje brzdí výrobu energie z moderních plynových elektráren a evoluci jaderné energie - tvrdí Teyssen.

Šéf Eonu: Energetická revoluce v Německu životnímu prostředí více škodí, než pomáhá
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

Dva roky po urychleném odstupu Německa od jaderné energetiky se země potýká se špatnými hospodářskými výsledky a přední průmyslníci hovoří o nutných reformách v energetické politice, která upřednostňuje obnovitelné zdroje vůči levnějším technologiím, jako je například těžba zemního plynu. Německou tržní cenu energií srovnávají s až třikrát levnější americkou.

Největší energetický koncern E.On silně kritizuje současné podmínky pro provozování průmyslu v Německu způsobené přehnanou preferencí „bioproudu“.

Firma se proto podle Teyssena zaměří na zahraniční trhy - především na Turecko, Brazílii a Rusko. V  Turecku má společnost již 9 miliónů zákazníků. Teyssen nicméně nepředpokládá, že by se Německo vrátilo k jaderné energetice. Od roku 2011 musel E.On vyřadit z provozu JE Unterweser a Isar 1 a do roku 2022 musí vyřadit další čtyři Grafenrheinfeld (2015), Brokdorf a Grohnde (2021) a Isar 2 (2022).

Zdroj:
Handelsblatt 28.5.2013: http://www.wirtschaftspresse.biz/pshb?fn=relhbi&sfn=buildhbi&GoPage=205550,205551&bmc=biz_cn_detailsuche&bmc=biz_cn_archiv_artikel&dk=2&SH=4cda23c8fdf35eb7d3dbf70ce804fa&depot=0

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…