NFOZP spustil s portálem jobs.cz sekci volných pozic pro zdravotně postižené studenty

01.06.2013 13:43

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) se zapojenými partnery právě spustil na portálu Jobs.cz sekci volných pozic v rámci projektu Start bez překážek. Projekt dává možnost studentům a absolventům vysokých škol se zdravotním postižením zapojit se do pracovních stáží ve významných firmách v České republice a získat tak odborné zkušenosti.

NFOZP spustil s portálem jobs.cz sekci volných pozic pro zdravotně postižené studenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Start bez překážek byl spuštěn na začátku března ve spolupráci s Tesco Stores ČR, HOPI, Unilever, L'Oréal a vysokými školami. Právě v těchto společnostech dostanou studenti a absolventi vysokých škol šanci vyzkoušet si odbornou půlroční praxi. Jednotlivé nabízené pozice naleznou zájemci již nyní na portálu Jobs.cz (startbezprekazek.jobs.cz). Vybrat si mohou ze stáží v oborech nákup, obchod, marketing, logistika, finance, personalistika nebo management. 

„Již sedmým rokem se věnujeme podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich uplatnění na běžném pracovním trhu. Nechceme však zapomínat ani na studenty, kteří svoji profesní dráhu teprve začínají, a proto jsme se je rozhodli motivovat a dát jim příležitost,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Společnost Unilever je dlouhodobým zaměstnavatelem osob se zdravotním postižením. „Lidé se zdravotním postižením mají na trhu práce složitější pozici a jedná-li se o studenty bez praxe, je jejich situace ještě těžší. Proto se Unilever rozhodl projekt Start bez překážek podpořit a nabídnout těmto lidem dlouhodobé stáže, které jim zajistí jednodušší start do pracovního života,“ uvádí k projektu Michaela Holmanová ze společnosti Unilever.

Významným partnerem projektu Start bez překážek je společnost LMC, provozovatel portálů Jobs.cz a Prace.cz. Nabízené pozice včetně všech potřebných informací k průběhu stáží naleznou zájemci na portálu Jobs.cz ve speciálně vytvořené sekci projektu (startbezprekazek.jobs.cz).

„Počet dostupných stáží je v České republice dlouhodobě nízký, nestačí uspokojit všechny zájemce z řad studentů, kteří čelí ostré konkurenci na pracovním trhu. Mladí lidé se zdravotním postižením mají v tomto ohledu situaci ještě komplikovanější. Velmi vítáme možnost podpořit projekt, který jim otevře cestu k zajímavým pracovním zkušenostem a rozjezdu úspěšné kariéry,“ uvedl Tomáš Ervín Dombrovský ze společnosti LMC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…