Krizový štáb DPP řeší situaci v dopravě - protipovodňová opatření k ochraně metra jsou připravena

02.06.2013 12:18

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je připraven velmi rychle reagovat na případné výrazné zvýšení průtoku Vltavy v Praze. Na základě protipovodňových plánů již zahájil aktivaci protipovodňové ochrany metra, o případné stavbě protipovodňových opatření se rozhodne během dne.

Krizový štáb DPP řeší situaci v dopravě - protipovodňová opatření k ochraně metra jsou připravena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

„V součinnosti s krizovým štábem hl. m. Prahy celou situaci velmi pozorně sledujeme a spustili jsme krizové plány určené pro tuto situaci, které řídí náš vlastní krizový tým v centrálním dispečinku Na Bojišti. V tuto chvíli dochází pouze k okrajovému omezení dopravy, nicméně jsme připraveni v případě výrazného zvýšení hladiny Vltavy ke stavbě protipovodňových opatření u stanic metra a k případnému omezení dopravy v metru. O přijatých opatřeních budeme cestující v průběhu dne informovat,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.  

Na základě současné situace došlo k těmto omezením v dopravě:

od 6:32 hod. přerušen provoz tram. linky 17 v úseku Nádraží Holešovice – Ke Stírce pro stavbu protipovodňových zábran pod nádražím Holešovice.
 
od 6:00 hod. přerušen provoz autobusových linek PID v ulici K Hrnčířům pro stavbu protipovodňových zábran podél přilehlých rybníků.

od 10:05 uzavřena ulice K Horkám v úseku Hostivařské nám. – Na košíku pro rozvodněný Botič – odklon linek 177,181.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…