ČEZ: Muzejní noc přilákala stovky návštěvníků

04.06.2013 12:27

Informační centrum Obnovitelné zdroje se zařadilo do cyklu prohlídek šestého ročníku Královéhradecké muzejní noci. Interaktivní expozici Skupiny ČEZ si během páteční noci přišlo prohlédnout 874 návštěvníků, což je o 121 více než v loňském roce.

ČEZ: Muzejní noc přilákala stovky návštěvníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Krásně osvětlená historická budova malé vodní elektrárny Hučák s vedlejším infocentrem se společně s dalšími jedenácti institucemi z řad galerií a muzeí staly hlavními cíli prohlídek. Šestý ročník Muzejní noci lákal návštěvníky bohatým programem, atraktivní otvírací dobou – od 18 do 24 hodin, a také vstupy zdarma. Přes osm set zájemců si prohlédlo malou vodní elektrárnu Hučák, a vyslechlo zajímavý výklad  na Informačním centru.
 
„Hučák“ v loňském roce oslavil 100 let od uvedení do provozu. Vedlejší informační centrum nabízí nejen malým návštěvníkům, ale i dospělým  interaktivní expozice obnovitelných zdrojů věnované výrobě elektrické energie včetně např. modelu tornáda, modelu využití solární energie a  model využití síly větru.  Návštěvníci také shlédnou velkoformátový film o vodních elektrárnách na řece Labi. Sběratelé si mohou zakoupit turistickou známku a novou turistickou vizitku.
 
Informační centra Skupiny ČEZ je možné nalézt po celé České republice. Nejstarší v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Osmým v pořadí je právě Informační centrum v Hradci Králové, jehož hlavním motivem je výroba ekologické elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Nejmladší centrum bylo otevřeno v listopadu 2009 v Elektrárně Ledvice. 
 
Šárka Beránková
mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…