DPP: Náhradní doprava zvládla ranní přepravu cestujících

03.06.2013 11:48

Náhradní tramvajová a autobusová doprava místo metra v Praze zvládla ranní přepravu cestujících. Nejvytíženější náhradní linkou je XC, čemuž je přizpůsoben i častý interval.

DPP: Náhradní doprava zvládla ranní přepravu cestujících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) uzavřel v neděli ve 23 hodin úseky metra Dejvická - Muzeum, Smíchovské nádraží - Českomoravská a Muzeum - Ládví. V pondělí od 5 hodin ráno zavedl náhradní dopravu, která kopíruje uzavřené úseky metra – tramvajové linky XA a XB a autobusovou linku XC. Linka XC má interval 90 sekund, linky XA a XB přibližně 4 minuty.
 
„Stav pražské MHD je pod kontrolou a zvláštní jízdní řád se nám daří dodržovat. Krizový štáb DPP nepřetržitě zasedá a nadále budeme pružně reagovat na vývoj povodňové situace, tedy i co se týká případné obnovy provozu metra. “ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP. 
 
Do odvolání mimo provoz je lanová dráha na Petřín.
 
Aktuální informace o spojích naleznou cestující na webových stránkách DPP, na infolince 296 19 18 17 či ve sdělovacích prostředích, v terénu jsou nasazeni informátoři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…