Dopravní podnik obnoví další část provozu metra

06.06.2013 8:42

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) po důkladné kontrole všech traťových úseků rozhodl o spuštění provozu metra, a to od čtvrtečního rána na linkách A a B.

Dopravní podnik obnoví další část provozu metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Dočasně na těchto dvou linkách bude uzavřeno šest stanic, kterými vlaky metra budou projíždět. Na lince C pojede metro v úseku Háje – Hlavní nádraží a úseků Kobylisy – Letňany. Rozhodnutí bylo učiněno po intenzivním jednání se členy a šéfem krizového štábu hl. m. Prahy Tomáše Hudečka.

Provoz metra v již otevřených úsecích metra probíhá bez problémů. Nadále však zůstanou pro cestující uzavřeny stanice metra, na nichž je instalována protipovodňová ochrana, tj. stanice Florenc B, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka, Malostranská a Staroměstská.

Na trase C bude zajištěn provoz v úsecích Háje – Hlavní Nádraží, Kobylisy – Letňany. Z důvodu průsaku vody ve stanici Nádraží Holešovice, který zaměstnanci DPP intenzivně řeší, bude vyloučen provoz v úseku Nádraží Holešovice až Florenc. V úseku Muzeum až Kobylisy bude nadále zajišťována doprava náhradní autobusovou linkou XC. 

„Jsem velmi rád, že se nám zítra ráno podaří otevřít další úseky metra, tedy necelých 48 hodin po kulminaci Vltavy v Praze. Věřím, že tuto zprávu uvítají všichni obyvatelé a návštěvníci Prahy, a že jim ulehčí jejich cestování. Průsak vody ve stanici Nádraží Holešovice intenzivně řešíme, na místě jsou příslušní zaměstnanci, kteří pracují na jeho odstranění. Vzhledem k maximálnímu zajištění bezpečnosti cestujících tak zatím nemůžeme plně zprůjezdnit linku C. Kompletní obnovení provozu metra, stejně tak jako tramvajových a autobusových linek, očekáváme v následujících několika dnech,“ uvádí generální ředitel DPP Milan Křístek.

Po intenzivním nočním jednání rozhodl Tomáš Hudeček, šéf krizového štábu hl. m. Prahy, o zprovoznění metra počínaje čtvrtečním ránem.

Provoz metra ve čtvrtek 6. června (do odvolání)

Linka A: plný provoz v úseku Dejvická – Depo Hostivař, stanicemi Malostranská a Staroměstská bude metro pouze projíždět

Linka B: plný provoz v úseku Zličín – Černý Most, stanicemi Florenc, Křižíkova, Invalidovna a Palmovka bude metro  pouze projíždět

Linka C: plný provoz v úseku Háje – Hlavní nádraží a Kobylisy – Letňany. Na trase mezi Muzeem a Kobylisy bude v provozu náhradní autobusová doprava XC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…