Odborníci radí, jak si udržet zdraví během povodní

06.06.2013 9:51

Stále častěji lidé ze zatopených oblastí zasílají dotazy, jak mají pečovat o své zdraví a posilovat imunitu. Zajímají se o prevenci i možná zdravotní rizika, která s sebou velká voda může přinášet.

Odborníci radí, jak si udržet zdraví během povodní
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Mgr. Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje

"Květen a začátek června letošního roku je pro Českou republiku z hlediska klimatu velice zásadní. Jednak nás zasáhly nízké teploty a jednak zemi postihly povodně. Tyto faktory se pochopitelně do značné míry podepisují také na našem zdravotním stavu. Největším rizikem jsou v závislosti na velké vodě nejrůznější infekce, mimo jiné kvůli komárům a dalšímu hmyzu, který přenáší bakterie. Ty pak výrazným způsobem oslabují imunitu organismu. Na řešení těchto zdravotních komplikací bych proto lidem doporučovala užívat bylinné tinktury z lichořeřišnice a česneku, případně tinkturu ze semene grepu. Na boj s parazity je pak výborný ořešák americký, eventuálně směsi bylin Plasmofit, Chlamysan či Helmifit."

PharmDr. Klara Minczinger ze společnosti Generica

"V souvislosti s hrozbou šíření nemocí v důsledku povodní bychom vedle dodržování hygienických předpisů lidem doporučovali především posilovat imunitu a také játra. K ochraně tohoto orgánu přispívají doplňky stravy obsahující extrakt z ostropestřce mariánského, takzvaný silymarin, který zároveň podporuje zdraví jater. Ke správnému fungování imunitního systému pak přispívá kombinace zinku a vitaminu C."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…