AČCKA: Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší

06.06.2013 15:37

Podle informací od českých cestovních kanceláří a agentur nezaznamenáváme zatím žádné zvýšení dotazů veřejnosti k současné situaci v Turecku. Jedná se zatím řádově o jednotky dotazů zákazníků. Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší.

AČCKA: Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší
Foto: topfly.cz
Popisek: Turecko

V souladu s vyjádřením Ministerstva zahraničních věcí ČR ze včerejšího dne můžeme potvrdit, že českým občanům pobývajícím v turistických destinacích na jihu země (oblasti celé Turecké riviéry) v současné chvíli nehrozí žádné nebezpečí, bezpečnostní situace v této části je nyní klidná a stabilní.

V současné chvíli se v Turecku na dovolené nachází podle našich odhadů 6 - 8 tisíc Čechů, neboť největší množství turistů odletí do Turecka až se začátkem hlavních školních prázdnin, v červenci a srpnu. Podle našich informací se i fakultativní výlety v přímořských oblastech konají bez omezení.

V souladu s vyjádřením MZV ČR doporučujeme českým občanům, kteří se budou zdržovat v následujících dnech v centru velkých měst Turecka (v Ankaře, Istanbulu – nám. Taksim a čtvrť Beşiktaş, Izmiru, Adaně, Samsunu a Izmitu), aby se vyhýbali srocením lidu a demonstracím.

Vzhledem k tomu, že léto není hlavním obdobím pro eurovíkendy, které se do Istanbulu organizují především na podzim, v zimě a na jaře, nachází se nyní v Istanbulu minimum Čechů a Ankara není turisty nijak výrazně navštěvovaná. Zmíněná velká města v Turecku jsou od turistických letovisek značně vzdálená.

AČCKA ve spolupráci s cestovními kancelářemi a delegáty v místě pobytu bude nadále aktuální bezpečnostní situaci v zemi sledovat.

Turecko navštívilo v loňském roce celkem 202 tisíc českých turistů, což představuje meziroční nárůst 18 %. I v letošním roce české cestovní kanceláře zaznamenávají zvýšený zájem o pobyty v Turecku. Největší zájem je o letoviska na Turecké riviéře, v Antalyi a Alanyi, v letoviscích Side, Belek a Kemer, dále na Egejské riviéře, v letoviscích Bodrum a Marmaris.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …