Na kole dětem – veřejná cyklotour pro všechny, kdo mají kolo a chuť někomu pomoci

06.06.2013 17:18

Tradiční a oblíbená veřejná cyklotour Na kole dětem má na programu 4. ročník. Ve dnech 6. - 15. června vyrazí Josef Zimovčák na etapovou jízdu, která bude opět křižovat území České republiky.

Na kole dětem – veřejná cyklotour pro všechny, kdo mají kolo a chuť někomu pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaparkovaná kola

K akci, jejímž cílem není jen získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, ale také udělat něco pro své zdraví, se jako obvykle přidá i celá řada známých osobností. V pelotonu se již tradičně promítne Prof. Pavel Pafko, badmintonista a vlajkonoš z letních OH v Londýně Petr Koukal, herec Petr Štěpánek, nově jediný český cyklistický ultramaratonec, který pokořil RAAM Svaťa Božák, účast přislíbil i paralympijský šampión a jeden z nejlepších českých cyklistů současnosti Jiří Ježek a spousta dalších. V partnerských městech, v nichž peloton zastaví, na všechny zúčastněné čeká vřelé přivítání společně s bohatým doprovodným programem. Celou jízdu bude mluveným slovem a vtipnými příběhy opět doprovázet oblíbený člen výpravy Vojta Polanský, krásnou podívanou slibuje doprovázející krasojezdkyně a několikanásobná mistryně světa Martina Štěpánková, která předvede exhibiční jízdy na všech náměstích, kde to bude možné.

,,Čtvrtý ročník cyklotour Na kole dětem nebude v podstatě v ničem zásadně jiný než minulé ročníky. Nastavený model se zkrátka osvědčil. Jen množství partnerských měst a zajímavých míst na našem území je více, počet přihlášených účastníků je vyšší, trasa po ČR trochu delší. Deseti etapová jízda, které má délku neuvěřitelných 1505 km, bude zahájena opět v Aši. Peloton projede 316 městy a obcemi. Místo výšlapu na Praděd čeká na účastníky nová výzva, a to výjezd na Ještěd. Účastníci se mohou těšit i na výlet na Karlštejn, projížďku romantickým Českým Krumlovem či Českými Budějovicemi, na terénní vlnky Vysočiny, dvě sedla Jeseníků, slavnostní příjezd do Brna- města uprostřed Evropy, kde budou vrcholit světoznámé ohňostrojové festivaly a na závěr zklidnění ducha na poutním místě na Velehradě. Doprovod pelotonu Policií ČR po celou dobu tour je již samozřejmostí.“ shrnuje koordinátorka akce Martina Střížová
,,Lidé se nás stále nevěřícně ptají, jestli se mohou přidat. Ano, přidat se může každý! Na kousek, jednu etapu, nebo celou trasu.“ říká druhá koordinátorka Iveta Trubirohová. ,,Kdo to zkusil a přidal se, další rok se vrací ve větší formě, na delší část, s lepší výbavou.“ dodává s úsměvem. ,,Atmosféru v pelotonu je potřeba nasát. Je to nejen sportovní, ale také společenská událost. Lidé zjistí, jak je jednoduché udělat něco pro sebe a zároveň tím pomoci i někomu jinému.“ popisuje smysl projektu Josef Zimovčák, patron celé akce. V loňském roce se podařilo získat na konto NF Na kole dětem bezmála 800 000,- Kč, které byly využity na financování rekondičních pobytů dětí z celé republiky, léčených na onkologických klinikách v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci.

Přijďte zažít jedinečnou atmosféru v cyklistickém pelotonu. Prospějete sobě, pomůžete dětem. Pojeďte s námi!

Jak můžete pomoci i Vy?

- aktivně se zúčastnit cyklotour 2013 a přispět dobrovolným startovným do kasičky Na kole dětem
- zakoupit si triko nebo náramek Na kole dětem
- přispět na konto veřejné sbírky nadačního fondu Na kole dětem
- informovat o projektu své přátele a známé
- stát se partnerem projektu

Více informací získáte na www.nakoledetem.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…