Dopravní podnik od zítřka obnoví provoz trasy metra C

06.06.2013 16:48

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně vyřešil průsak vody ve stanici metra Nádraží Holešovice, kterým se zabýval posledních 48 hodin. Díky tomu se zítra linka metra C rozjede po celé své trase. Pražské metro se tak od zítřka dostává takřka do plného provozu. Vlaky budou vozit cestující s omezením v 8 stanicích, kterými budou soupravy metra bez zastavení pouze projíždět.

Dopravní podnik od zítřka obnoví provoz trasy metra C
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Věřím, že všichni obyvatelé Prahy, zejména cestující ze severu, ocení rychlé zprovoznění metra C v celé trase Háje – Letňany. Je to další významný krok při obnově standardní dopravy po letošní velké vodě, která zasáhla metropoli,“ vysvětlil generální ředitel DPP Milan Křístek.

Cestující, kteří využívají některou z osmi uzavřených stanic, mohou použít standardních tramvajových linek. Zároveň bude na trase C v delších intervalech i nadále fungovat náhradní autobusová doprava XC v úseku Kobylisy – Muzeum. Kompletní obnovení provozu metra včetně tramvajových a autobusových linek lze očekávat během několika dní.

Od zítřejšího rána bude také obnoven provoz lanové dráhy na Petřín, ovšem lanovka nebude zastavovat ve stanici Nebozízek - za stálé kontroly dendrologů.

Stanice, kterými budou vlaky pouze projíždět:

Linka A: Malostranská, Staroměstská
Linka B: Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka
Linka C: Florenc, Vltavská, Nádraží Holešovice

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…