HK ČR podepsala memorandum o spolupráci s korejskou asociací KOIMA

07.06.2013 13:01

Praha, 7. června 2013 Hospodářská komora České republiky (HK ČR) ve spolupráci s korejskou asociací importérů KOIMA a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR zorganizovala Česko-korejské podnikatelské fórum při příležitosti návštěvy korejské podnikatelské delegace v Praze.

HK ČR podepsala memorandum o spolupráci s korejskou asociací KOIMA
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

V rámci podnikatelského fóra došlo i na podpis memoranda mezi HK ČR a asociací KOIMA stvrzující vzájemnou spolupráci, informovanost a koordinaci aktivit dvou největších zástupců podnikatelů.
 
Za HK ČR memorandum podepsal viceprezident Josef Cílek. „Podpisu memoranda o vzájemné spolupráci si velmi vážíme a jsme přesvědčeni, že právě toto memorandum bude sloužit jako platforma pro budoucí obchodní transakce či investice mezi českými a korejskými podniky. Z informací, které má Hospodářská komora České republiky k dispozici díky našim členům, víme, že v Česku existuje velký počet firem, které mají eminentní zájem o vývoz výrobků do Koreje, která je v současné době 12. největší ekonomikou světa s HDP na hlavu ve výši 20.000 USD. Je potřeba nezapomínat ani na fakt, že právě Korea je jedním z našich největších zahraničních investorů, vždyť více jak 20 korejských společností sídlících v Česku nabízí stovky pracovních míst, čímž zásadně pomáhají ekonomice ČR. Jsem však přesvědčen, že české firmy mohou Koreji rovněž výrazně pomoci v rámci procesu ekonomického růstu,“ řekl viceprezident HK ČR Cílek.
 
Kromě zástupců HK ČR na podnikatelském fóru rovněž vystoupil náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Milan Hovorka, předseda asociace KOIMA pan Tae-Yong Shinn a velvyslanec Korejské republiky pan Gabriel Oh. 
 
Zhruba před 50 lety byla Korea chudá, válkou zničená země na úrovni Bangladeše, případně států subsaharské Afriky. Dnes se jedná o exportní velmoc, jejíž výrobky ovládají vyspělé trhy Evropy, Spojených států i Japonska. Korea je země, která udává trendy v technologicky náročných oblastech, jako je výroba mobilních telefonů, paměťových čipů, programování softwaru či počítačových her. České firmy se však v Koreji mají možnost realizovat nejen na poli IT, ale i v oblasti chemického, farmaceutického, potravinářského či strojírenského průmyslu. Vysoce rozvinuté je i odvětví biotechnologií, nanotechnologií a řeč byla v rámci fóra i o vzájemné podpoře cestovního ruchu. Česká republika a Praha je totiž u Korejců velmi oblíbenou destinací mj. díky seriálu Milenci v Praze, kterou korejská televize odvysílala v roce 2006. Právě z této popularity mohou těžit i české firmy.
 
Dvacetičlenná korejská delegace, která v uplynulých dvou dnech navštívila Prahu, se v závěru podnikatelského fóra setkala při příležitosti navazujících B2B jednání s třiceti potenciálními partnery z řad českých firem.
 
HK ČR dlouhodobě pomáhá českým firmám při prosazování jejich podnikatelských záměrů a zájmů v zahraničí, a to mj. prostřednictvím doprovodných zahraničních misí, podnikatelských fór, či zprostředkováním zahraničních obchodních kontaktů. Dalším mezinárodním setkáním, které HK ČR spoluorganizuje, bude v pondělí 10. června 2013 Česko-marocké podnikatelské fórum konané u příležitosti návštěvy předsedy vlády Maroka J.E. Abedelilaha Benkirana v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…