ČRo: Nový Švejk s Oldřichem Kaiserem na několik týdnů zdarma on-line

09.06.2013 20:32

Český rozhlas Vltava se kvůli obrovskému posluchačskému zájmu rozhodl zdarma poskytnout nové rozhlasové zpracování Švejka v originálním podání Oldřicha Kaisera. Všech 20 dílů rozhlasové četby naleznou posluchači od 10. června do 30. července 2013 na webových stránkách vltava.rozhlas.cz.

ČRo: Nový Švejk s Oldřichem Kaiserem na několik týdnů zdarma on-line
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Stanice Vltava vysílala četbu z prvního dílu románu Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války už v květnu. Všech dvacet částí postupně umisťovala na web, stejně jako další vysílanou literaturu a rozhlasové hry, vždy na jeden týden. „I přesto že on-line verzi této četby poslouchaly tisíce lidí a stala se nejvyhledávanějším pořadem na našich webových stránkách, obdrželi jsme mnoho žádostí o opětovné umístění na web a těm jsme se rozhodli vyhovět,“ říká Martin Velíšek, dramaturg stanice Vltava. 

Dvacet „zastavení“ z prvního dílu Osudů dobrého vojáka Švejka za světové války, nastudovala s Oldřichem Kaiserem režisérka Markéta Jahodová a doprovodila hudbou posledního pražského autentického hospodského harmonikáře Josefa Čečila. Stanice Vltava tak připomíná letošní 130. výročí narození spisovatele Jaroslava Haška.

 „Každá doba ve Švejkovi hledá a nachází někoho jiného - proto je rozhodně na místě se pokusit Švejka přečíst teď a tady znovu. Navíc ve vynikajícím hereckém umění Oldřicha Kaisera, který již v minulosti geniálně interpretoval nejen povídky Haška, ale také třeba Bohumila Hrabala,“ vysvětluje Miloš Doležal ze stanice Vltava.

Jednotlivé díly nového zpracování Švejka budou umístěny na web Českého rozhlasu Vltava do kategorie Hry a literatura ve streamu, kde stanice pravidelně zveřejňuje nejen odvysílané četby na pokračování, ale také vynikající rozhlasové hry. Aktuálně mimo jiné rozhlasové zpracování detektivního příběhu Nemesis norského spisovatele Jo Nesbeho. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…