Praha: Dnes od 15.00 budou v metru zprovozněny všechny stanice

09.06.2013 11:40

Pro cestující bude dnes v 15.00 hodin otevřeno osm dosud uzavřených stanic pražského metra. Jedná se o stanice Malostranská a Staroměstská na trase A, Vltavská a Nádraží Holešovice na lince C, Křižíkova, Invalidovna a Palmovka na trase B a přestupní stanice Florenc, kterými metro po obnovení plného provozu pouze projíždělo.

Praha: Dnes od 15.00 budou v metru zprovozněny všechny stanice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Oproti původnímu předpokladu jsme toto významné dopravní opatření urychlili. Chceme pomoci Pražanům vracejícím se z víkendu, aby se ulehčilo nedělní dopravní špičce – jak v městské hromadné dopravě, tak v individuální. Bude totiž možné návazně zrušit i autobusovou linku XC a uvolnit komunikace, kde jsou omezení kvůli náhradní autobusové dopravě – zejména Argentinskou, V Holešovičkách a Wilsonovu,“ uvedl člen Krizového štábu hl. m. Prahy Jiří Vávra.
 
U zprovozněných osmi stanic metra zůstanou v platnosti protipovodňová opatření, v mobilních hrazeních se otevřou vždy jen dva průchody – jeden pro vstup, druhý pro výstup ze stanice. 
 
„Mobilní prvky protipovodňové zábrany u otevřených průchodů zůstanou připravené tak, aby je bylo možné v případě potřeby okamžitě instalovat zpět,“ zdůraznil Jiří Vávra. 
 
Prosíme proto veřejnost, aby respektovala tato opatření a pokyny strážníků a dispečerů metra, kteří budou na provoz na povrchu i dole v metru dohlížet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…