7 výhod, které vám přinese refinancování úvěru

07.04.2017 8:30

Nejste-li spokojeni se stávajícími podmínkami vašeho úvěru, není nic snazšího než si vyjednat podmínky nové. Dobré refinancování úvěru vám může přinést nejen nižší úrokovou sazbu, ale i nižší měsíční splátku.

7 výhod, které vám přinese refinancování úvěru
Foto: Archiv zadavatele
Popisek: Úvěr, ilustrační foto.

Refinancovat půjčku znamená převést ji od stávajícího poskytovatele k novému, díky tomu získáte nové výhodnější podmínky. Dosavadní úvěr splatíte jiným sjednaným úvěrem. Zapotřebí je celý proces správně načasovat. A jaké konkrétní výhody vám refinancování úvěrů přinese?

1.     Nová měsíční splátka

Výše měsíční splátky vám již po roce splácení úvěru nemusí vyhovovat. Při snížení rodinných příjmů může pomoci i ušetření pár stovek měsíčně. Na druhou stranu ale můžete v práci také povýšit a získat více peněz, potom vám přijde vhod zas navýšení splátky, které vám dopomůže k rychlejšímu splacení půjčky.

2.     Výhodnější úroková sazba

Úroková sazba se vyvíjí. To, co platilo před rokem, neplatí již dnes. Zajímejte se proto, zda vám v některé bance nenabídnou nižší úrokovou sazbu. Stejně tak výhodnější úrok můžete získat díky lepší bonitě. Máte-li vyšší příjmy, snažte se nejen u konkurence získat lepší úrokovou sazbu.

3.     Nová doba splatnosti

Doba splatnosti úzce souvisí s výší měsíční splátky. Díky refinancování můžete získat novou dobu splatnosti. V případě ztráty zaměstnání si ji prodloužit a získat tak nižší měsíční splátku. V případě dědictví zkrátit a měsíčně splácet více. Vše si ale dobře propočítejte. Unáhleného rozhodnutí byste mohli litovat. Nejen s výběrem a s propočty vám pomůže kalkulačka půjček.

4.     Nové datum splatnosti

Měsíční splátku platíte vždy 10. v měsíci, avšak nově vám přichází výplata na účet až po 15. v měsíci? Pokud se obáváte, že byste nemuseli mít po zaplacení všech výdajů před výplatou na další splátku, pak refinancujte půjčku, snižte si splátku a domluvte si s novou bankou i nové datum splatnosti.

5.     Nesmyslné poplatky

Máte pocit, že ve smlouvě je uvedena řada nesmyslných poplatků, kvůli kterým se vám půjčka pořádně prodražuje? Zbavte se jich převedením půjčky k novému poskytovateli. Nechcete-li platit již zbytečné poplatky, potom se při refinancování zajímejte především o roční procentní sazbu nákladů (RPSN).

6.     Výše půjčené sumy

Výše půjčky vám nestačí? I to vyřeší refinancování. S novými podmínkami si můžete v bance vyjednat novou výši úvěru. Navýšit je možné jak klasickou spotřebitelskou půjčku, tak i hypotéku. Pokud vám tedy půjčené peníze nestačí, není nutné ihned sjednávat další úvěr a platit další měsíční splátku.

7.     Bonusy navíc

Refinancování není jen o nových podmínkách v podobě základních parametrů půjčky. S převedením úvěru k jiné bance můžete získat i řadu výhod a bonusů. Často se jedná o možnost využití mimořádných splátek, sjednání běžného účtu bez poplatků nebo zdarma vedení úvěrového účtu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…