AAA AUTO: Bude se loňské žhavé léto opakovat? Podle prodejních čísel ojetých kabrioletů rozhodně ano

18.07.2016 12:03

Pro symbol ležérního životního stylu od AAA AUTO se letos rozhodlo již dvakrát více řidičů než loni.

AAA AUTO: Bude se loňské žhavé léto opakovat? Podle prodejních čísel ojetých kabrioletů rozhodně ano
Foto: Archiv AAA AUTO
Popisek: Automobil značky Porsche.

Jedním z nejmarkantnějších trendů na trhu s ojetými vozy je letos pokračující nárůst poptávky po vozech se stahovací nebo odnímatelnou střechou – kabrioletech. Symbolu ležérního životního stylu dává před praktickým vozem pro každodenní provoz přednost stále více řidičů už několik posledních let, letošní boom je však možná i pod vlivem loňského žhavého léta rekordní. Největší prodejce ojetých aut ve střední a východní Evropě AAA AUTO International jich od začátku roku do poloviny května jen v České republice a na Slovensku prodal dvakrát tolik, co loni.

Ať už za nárůstem poptávky stojí stále teplejší počasí v létě, obliba road movies, zvyšující se životní úroveň a stupeň vybavení domácností klasickými vozy nebo kombinace všech těchto faktorů, jedno je jasné: romantická jízda s otevřeným nebem nad hlavou láká stále více zákazníků.  Letos si tak z našich prodejních míst v obou zemích odvezli už dvakrát více kabrioletů, než loni za stejné období, mimo jiné jedno BMW M6 a sedm mercedesů SL a SLK. A na Slovensku jsme zaznamenali dokonce osminásobné zvýšení odbytu, což je v celé Evropě skutečně unikátní hodnota,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová.

Od nákupu ideálního vozu pro dlouhé letní dny i noční vyjížďky zájemce neodrazuje ani vyšší cena. Za čechrání vlasů vánkem v horkém letním dni zaplatí většinou skoro o třicet procent vyšší cenu, než kdyby si vybrali běžný model konkrétního vozu. „To, že si takovou hračku kvůli vyšší pořizovací ceně a větším nárokům na provoz nemůže dovolit každý, atraktivitu kabrioletů možná naopak ještě zvyšuje,“ míní Karolína Topolová. „Nákup ojetého vozu za výhodnou cenu je v takovém případě pro mnoho lidí vítaným kompromisem, zvláště když nákup auta s pevnou stahovací střechou už dnes nemusí nutně znamenat ani zase tak velký ústupek, pokud jde o jeho praktické využití,“ dodává.     

Kabriolet charakterizuje dvoudveřová nebo čtyřdveřová karoserie se stahovací nebo odnímatelnou tuhou střechou. Na rozdíl od roadsterů nabízí pro cestující nejméně čtyři místa ve dvou řadách. Střecha může být plátěná nebo pevná z oceli nebo jiných materiálů; v případě pevné stahovací střechy se užívá také označení kupé kabriolet. V aktuální nabídce AAA AUTO je nyní například široký výběr Mercedesů SL a SLK vyrobených v letech 2003 až 2012, model BMW 335i Cabrio z roku 2008 s nájezdem 83 tisíc kilometrů nebo Chevrolet Camaro V8 z roku 2013, která má najeto pouhých 12 tisíc kilometrů. „A pro skutečné fajnšmekry pak máme na skladě třeba terénní kabriolet Mercedes G 500 Final Edition 200 z limitované sběratelské edice s bohatou nadstandardní výbavou,“ uzavírá Karolína Topolová.   

Kabriolety, které v posledních letech opustily prodejní místa AAA AUTO

  • téměř nový Bentley Continental GTC za 5 milionů korun s naprosto zanedbatelným nájezdem necelých 400 kilometrů

  • několik modelů Porsche 911 Carrera a Porsche 911 Turbo S, nespočet Porsche Boxster

  • desetiválcový Dodge Viper

  • BMW M3 s výkonem 420 k a dvě BMW M6 s výkonem 500 koňských sil

  • speciální Fiat 500C Abarth Competizione

  • několik modelů Ford Mustang, Jaguar a Lexus

  • několik Mini Cabrio a Mini Roadster, mimo jiné i jeden speciální John Cooper Works

  • neobvyklý Opel GT

  • nespočet modelů Mercedes SL a SLK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…