AČCKA: Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost - CK monmare travel s.r.o.

08.07.2014 11:52

Cestovní kancelář sdělila, že klienti v zahraničí mají své pobyty i dopravu uhrazené.

AČCKA:  Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost - CK monmare travel s.r.o.
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Brněnská cestovní kancelář monmare travel s.r.o., která provozovala činnost cestovní kanceláře teprve od února 2014, dnes oznámila svým obchodním partnerům, že ukončuje činnost a vyhlašuje úpadek. Dle sdělení CK je důvod následující: "Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost."

Cestovní kancelář spolupracuje s pojišťovnou. Své klienty, kteří mají odletět zítra do Turecka, bude CK postupně kontaktovat a informovat o postupu uplatnění nároku u pojišťovny. Klienti, kteří mají platné uzavřené smlouvy o zájezdu s CK monmare travel s.r.o., se nyní obracejí na asistenční službu pojišťovny.

Jednatel cestovní kanceláře sdělil, že klienti nacházející se v zahraničí (21 osob v Turecku, 65 osob v Bulharsku) mají své pobyty i zpáteční letenky uhrazené, pobyty dokončí v řádném termínu a repatriace nebude nutná.

Podle odhadů je pojistný limit CK cca 6.300.000 Kč a cestovní kancelář je přesvědčena, že pokryje veškeré oprávněné nároky klientů. Cestovní kancelář se specializovala na pobytové zájezdy u moře, poznávací zájezdy po Evropě a zájezdy pro příznivce aktivního trávení dovolené (turistické zájezdy, trekking, plavby na plachetnicích nebo rafting), řadila se mezi menší subjekty.

CK monmare travel s.r.o. je pojištěna pro případ úpadku u Generali pojišťovna, a.s. (Europ Assistance s.r.o, Na Pankráci 127, 140 00 Praha 4, Tel. 221 586 660, Fax: 221 586 100, Email: operations@europ-assistance.cz). Veškeré informace o postupu při uplatnění nároku na náhradu zaplacených záloh a doplatků na zrušené zájezdy i formulář pro hlášení škodní události jsou dostupné na webu pojišťovny http://www.generali.cz/. Vyplněný "Škodní protokol" musí zákazníci zaslat na asistenční službu a doložit potřebné doklady nejpozději do 6 měsíců od vzniku pojistné události.

V České republice nyní (k 2.7.2014) působí 961 cestovních kanceláří, řádně pojištěných proti úpadku, které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,183 mil. zájezdů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…