AČCKA: Úmrtí dvou českých turistek v Hurghadě nesouvisí se současnou politickou situací v Egyptě

30.07.2013 17:00

Podle předběžných informací k úmrtí dvou českých turistek nedošlo v důsledku současné politické situace v Egyptě. Zatím není znám jediný případ, kdy by český turista zemřel v Egyptě v souvislosti se zhoršenou politickou situací. Případ úmrtí dvou turistek vyšetřuje místní policie, zástupci Velvyslanectví ČR v Káhiře a cestovní kanceláře Blue Style spolupracují.

AČCKA: Úmrtí dvou českých turistek v Hurghadě nesouvisí se současnou politickou situací v Egyptě
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Jak potvrzuje MZV ČR ve svém doporučení k cestám do Egypta ze dne 29. 7. 2013, bezpečnostní situace v turistických letoviscích u Rudého moře je v současném období klidná. Cestovní kanceláře jsou v neustálém kontaktu s delegáty CK v místě pobytu.

V loňském roce zemřelo v zahraničí celkem 385 občanů ČR a hospitalizováno bylo 364 osob. Nejčastějším důvodem tzv. nepřirozených úmrtí během zahraničních cest Čechů jsou každoročně úrazy, dopravní nehody a utonutí.

Podle oficiálních statistik navštívilo Egypt za účelem dovolené v loňském roce celkem 238 tis. občanů ČR. Egypt tak patří mezi 6 neoblíbenějších dovolenkových destinací českých turistů.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (http://www.ectaa.org), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…