AČRA MK pomohla prosadit změnu v novele zákona 231/2001. Sponzorské vzkazy zákon nezkrátí

21.11.2016 12:10

V souvislosti s novelou zákona číslo 231/2001 o rozhlasovém a televizním vysílání se AČRA MK ostře vymezila proti návrhu na omezení stopáže sponzorských vzkazů.

AČRA MK pomohla prosadit změnu v novele zákona 231/2001. Sponzorské vzkazy zákon nezkrátí
Foto: red
Popisek: Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace

„Spolu s kolegy v prezidiu asociace jsme zpracovali relevantní reakci na tento návrh, o kterém jsme přesvědčeni, že by poškodil zájmy zadavatelů i vysílatelů na našem trhu. Diskuze s předkladatelem novely zákona MK ČR byla věcná a profesionální a tak jsme rádi, že naše relevantní argumenty byly do novely zapracovány“ vysvětluje prezident Asociace českých reklamních agentur Pavel Brabec.

„Námi navrhované změny se týkaly jednak sponzorských vzkazů ve veřejnoprávních stanicích České televize, které mají zakázanou reklamu, kde šlo samozřejmě zejména o program ČT1, a pak jsme se věnovali také obsahové stránce a podobě sponzorských vzkazů, aby diváci nebyli mateni, zda sledují sponzorský vzkaz, nebo reklamu. Ale v tomto bodě byly výtky skutečně velké. Proto jsme od navrhované úpravy upustili a v současné chvíli zůstáváme u stávajícího stavu, jak zákon vypadá dnes“ uvedla pro Médiář Kateřina Kalistová, náměstkyně ministra kultury České republiky.

Kateřina Kalistová, náměstkyně ministra kultury České republiky

 

Více najdete na webu acra-mk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …