ADRA rozšiřuje služby na severní Moravě. Mobilnější je i díky novému autu.

19.08.2014 22:18

Dnes převzalo Dobrovolnické centrum ADRA Havířov automobil, který využije k poskytování služeb seniorům a zdravotně nebo sociálně znevýhodněným. Na nákup automobilu, který organizace asi nejvíc využije při rozvozu a přerozdělování šatstva, přispěla Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun. V Havířově a Karviné se totiž nově rozběhly takzvané sociální šatníky.

ADRA rozšiřuje služby na severní Moravě. Mobilnější je i díky novému autu.
Foto: ADRA
Popisek: ADRA

V sociálních šatnících v Havířově a Karviné dostanou potřební zdarma materiální pomoc. ADRA proto potřebovala zajistit efektivnější přesun mezi zmíněnými městy a s tím související přerozdělování šatstva. „Koupí staršího automobilu jsme získali výrazně lepší mobilitu. Lépe se nám teď organizuje práce, protože kromě zásobování sociálních šatníků zavážíme také naše charitativní obchody. Doteď jsme k rozvozu využívali soukromá auta, což se ukázalo s dalším rozvojem našich aktivit jako neudržitelné,“ pochvaluje si Hana Čadová, vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Havířov.

Nadace ČEZ přispěla na zakoupení automobilu v rámci grantového řízení na podporu regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, vzdělání, kultury nebo právě sociálních služeb. „Počet sociálně znevýhodněných občanů neustále narůstá. Jsme proto rádi, že, částečně i s naším přispěním, je pomoc od charitativních organizací směřována potřebným efektivněji a rychleji,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.  

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…