AMSP ČR: Podpoříme katolickou církev v drobném podnikání s cílem udržení infrastruktury venkova

02.03.2015 17:33

3.3.2015 proběhne v 10 hod. v Arcibiskupském paláci další setkání mezi kardinálem Dominikem Dukou a předsedou Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karlem Havlíčkem. Jednání navazuje na setkání mezi zástupci malých podnikatelů a arcibiskupem pražským, které proběhlo na podzim 2014. Tam byl dohodnut rámec možné spolupráce, založený na podpoře drobného podnikání v obcích a regionech a dále na spolupráci mezi AMSP ČR s katolickou církví, která se stále častěji dostává do role malých podnikatelů.

AMSP ČR: Podpoříme katolickou církev v drobném podnikání s cílem udržení infrastruktury venkova
Foto: AMSP ČR
Popisek: logo AMSP ČR

AMSP ČR je připravena zahájit pro katolickou církev odborná setkávání, spojená s edukací ve smyslu ekonomické správy majetku, základů podnikových financí, založení a zániku podniku, právního minima nebo obchodních dovedností. „Katolická církev a její drobné podnikatelské aktivity se stanou důležitou součástí regionálních služeb a naše asociace je připravena církvi maximálně pomoci v jejich aktivitách spojených se správou majetku, pronájmů nebo malého obchodu. Živnostníci s představiteli katolické církve historicky vždy spolupracovali a naším cílem je toto obnovit. Jedná se o vzájemnou podporu, neboť katolická církev je, podobně jako živnostníci, nezbytnou součástí regionů a jedině vzájemná podpora pomůže udržet chod vesnic, obcí a malých měst. To se v důsledku projeví na koupěschopnosti jejich obyvatel a celkové udržitelnosti obcí,“ dodává k setkání předseda AMSP ČR Karel Havlíček.

AMSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…