AOPK ČR: Na zadržování vody v krajině půjde přes 287 milionu korun. Připraveny jsou další

23.07.2016 18:42

O dotaci z Operačního programu Životní prostředí se uchází 125 žadatelů s rozmanitými projekty.

AOPK ČR: Na zadržování vody v krajině půjde přes 287 milionu korun. Připraveny jsou další
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR [1] ukončila v minulém týdnu  příjem žádostí o podporu v  29. výzvě, která byla zaměřena na zlepšování přirozených funkcí krajiny a zejména na zadržování vody v krajině. Další výzva startuje v polovině srpna.

„Vodu v krajině nezadržují jen vodní prvky, jako jsou malé vodní nádrže, tůně, mokřady, či revitalizovaná koryta potoků. Velice důležitý je také vegetační pokryv -  travní pásy, průlehy, zakládání a obnova mezí, alejí  a remízků. V projektech právě ukončené výzvy se všechna tato opatření objevují. Nyní zjišťujeme, zda projekty splnily všechny náležitosti,“ vysvětluje Anna Limrová z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, ředitelka samostatného odboru OPŽP.

Výzva byla otevřena od 8. 4. 2016 do 15. 7. 2016 a zájem žadatelů byl velký. Rozdělovat se bude alokace ve výši 287,5 milionu korun, z níž 80 % (230 milionů) je určeno prioritně pro projekty, které cílí na zlepšení schopnosti krajiny zadržovat vodu.

Přijaté projekty budou vyhodnoceny do listopadu 2016. Již nyní však mohou žadatelé chystat další kvalitní projekty – v pořadí třetí vlna výzev do prioritní osy 4, specifického cíle 4.3 startuje již 15. 8. 2016.

Poznámky:

[1] Agentura ochrany přírody a krajiny ČR je zprostředkujícím subjektem pro PO 4, odpovídajícím za příjem a hodnocení žádostí. Projekty doporučené k podpoře jsou pak dále administrovány Státním fondem životního prostředí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…