AOPK ČR: Více než půl miliardy pro ochranu přírody a krajiny - startuje druhá vlna příjmu žádostí o dotace

30.03.2016 19:03

Péče o národní kategorie zvláště chráněných území a území soustavy Natura 2000, péče o cenná stanoviště a vzácné druhy, likvidace invazních druhů rostlin a živočichů a revitalizace sídelní zeleně. Právě dnes začíná druhá vlna výzev v prioritní ose 4 Operačního programu Životní prostředí. Žádosti o podporu mohou podávat všichni žadatelé vyjma fyzických osob nepodnikajících.

AOPK ČR: Více než půl miliardy pro ochranu přírody a krajiny - startuje druhá vlna příjmu žádostí o dotace
Foto: AOPK.cz
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

„Doufám, že žadatelé mají v zásobě dostatek dobrých nápadů, aby se evropské peníze skutečně využily tak, aby pomohly naší přírodě a krajině. Zkušenosti z minulého programového období ukazují, že to jde [1],“ vysvětluje František Pelc, ředitel AOPK ČR.

Alokace otevřených výzev na specifické cíle 4.1 (výzva č. 27), 4.2 (výzva č. 28) a 4.4 (výzva č. 30) činí celkem 527,6 mil. Kč. Maximální výše podpory je v případě 27. výzvy cílené na zajištění péče o území národního významu i 28. výzvy zaměřené na zvýšení biodiverzity 85 %, v případě 30. výzvy na zlepšení kvality prostředí v sídlech je podpora 60 %. Příjem žádostí potrvá do 31. 5. 2016. Výzvy vyhlašuje MŽP prostřednictvím Agentury ochrany přírody a krajiny ČR [2].

Výzva na zbývající specifický cíl 4.3 bude pro příjem žádostí otevřena 8. 4. 2016 a žadatelé budou moci projekty podávat až do 30. 6. 2016. Již nyní je tedy vhodná doba pro začátek příprav nových projektů.

Plánované záměry doporučujeme konzultovat na regionálních pracovištích AOPK ČR. Kontakty jsou zveřejněny na stránkách ZDE. Pro své dotazy mohou žadatelé též využít emailovou schránku ZDE.

Žádosti o podporu jsou podávány elektronicky prostřednictvím portálu pro žadatele IS KP14+, který je součástí jednotného monitorovacího systému pro administraci evropských dotací MS2014+. Kvůli elektronickému podání žádosti a povinných příloh je nezbytné, aby žadatel disponoval elektronickým podpisem. Veškerá dokumentace k výzvám z OPŽP 2014–2020 je zveřejněna na webových stránkách programu ZDE.

Poznámky:
[1] Zajímavé projekty, které v minulých letech pomohly naší přírodě, shrnuje sborník z konference Vybrané problémy ochrany přírody a krajiny a možnosti nápravy s využitím evropských a národních dotačních programů. Najdete jej ZDE
[2] AOPK ČR je tzv. zprostředkujícím subjektem pro PO4, odpovídající za příjem a hodnocení žádostí. Projekty doporučené k podpoře jsou pak dále administrovány Státním fondem životního prostředí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…