AREVA získala významnou smlouvu na dodávku jaderného paliva pro Dominion

02.03.2014 10:25

AREVA získala smlouvu v hodnotě 73 milionů amerických dolarů na jaderné palivo pro americkou energetickou společnost Dominion a její druhý blok v elektrárně Millstone ve Waterfordu (Connecticut). AREVA, která v současné době již dodává palivo pro Millstone 2, bude palivo dodávat až do roku 2035, kdy skončí platnost provozní licence.

AREVA získala významnou smlouvu na dodávku jaderného paliva pro Dominion
Foto: red
Popisek: Areva

Kromě výroby paliva zahrnuje rozsah práce také studie a inženýrské služby.

„Design společnosti AREVA se v jaderném bloku Millstone 2 velmi osvědčil a pomohl nám dosáhnout našich cílů ve výkonnosti paliva,“ řekl Kerry Basehore, ředitel pro jadernou analýzu a palivo, Dominion.

„Tato smlouva nabízí cenovou stabilitu pro společnost Dominion na desítky let. Zabezpečení dodávek je pro energetické společnosti neocenitelné a je umožněno právě díky spolehlivosti našich produktů,“ řekl Markus Birkhofer, výkonný vice prezident pro palivové aktivity společnosti AREVA.

O SPOLEČNOSTI AREVA

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…