ARMEX ENERGY: Ceny plynu budou stagnovat či klesat, ovlivnit to ale může Irák

12.07.2014 19:25

Ceny zemního plynu na burzách budou s největší pravděpodobností i ve druhé polovině roku stagnovat či klesat. To by mohlo ovlivnit i ceníky dodavatelů na rok 2015, které se právě nyní utvářejí. Neznámou je však současný vývoj v Iráku, který by mohl „poslat“ ceny zemního plynu vzhůru. Vyplývá to z informací společnosti ARMEX ENERGY, předního alternativního dodavatele energií.

ARMEX ENERGY: Ceny plynu budou stagnovat či klesat, ovlivnit to ale může Irák
Foto: ARMEX ENERGY
Popisek: ARMEX ENERGY

„Odborníci od počátku roku předpokládali, že ceny zemního plynu porostou především kvůli krizi na Ukrajině. Opak je však pravdou, ceny i přes politický vývoj stagnovaly či mírně klesaly. Cena se nyní pohybuje na úrovni 25 euro. Důvodem je především přebytek zemního plynu na trhu kvůli mírné zimě v Evropě. Dodavatelé se zbavují svých přebytků a na trhu je tak přetlak zemního plynu,“ konstatuje Jan Vávrovec, ředitel divize zemního plynu ARMEX ENERGY.

Dnešní nízké ceny na burzách tak ovlivní ceníky zemního plynu pro koncové zákazníky na rok 2015. „Dá se očekávat, že vývoj na burze se promítne do ceníků na rok 2015. To by znamenalo další pokles cen zemního plynu v řádu několika procent ,“ uvedl Jan Vávrovec.

Otázkou však podle Vávrovce je, jak se dál bude vyvíjet situace v Iráku. „Bezpečnostní nestabilita by mohla negativně působit na ceny ropy a následně i plynu. To by, bohužel, pocítili i čeští spotřebitelé,“ uvedl.

ARMEX ENERGY za první tři měsíce letošního roku zvýšil počet zákazníků o 10 procent na téměř 28.000. Tržby společnosti za prodej elektřiny a zemního plynu ke konci března meziročně vzrostly o více než devět procent na 333 milionů korun. Letos také firma otevřela dvě kamenné pobočky v Rumburku a Trutnově a chystá další. Do konce roku by měly přibýt další tři. V současné době má firma otevřených sedm kontaktních míst. 

ARMEX ENERGY působí na energetickém trhu od roku 2006. V loňském roce firma zdvojnásobila počet zákazníků na více než 25.000. Tržby společnosti vzrostly na téměř 1,5 miliardy korun. Letos plánuje ARMEX ENERGY získat další tisíce nových zákazníků. Firma je součástí skupiny ARMEX, jejíž celkový obrat přesahuje 10 miliard korun.

Společnost ARMEX ENERGY, a.s. působí na českém energetickém trhu od roku 2006 a patří k středně velkým dodavatelům energií. Elektřinu a zemní plyn dodává domácnostem, firmám, městům a obcím, ale i neziskovým organizacím. V současné době firma obhospodařuje téměř 30.000 zákazníků. V loňském roce firma zvýšila tržby na téměř 1,5 miliardy korun. ARMEX ENERGY, a.s. si zakládá především na férovém jednání vůči zákazníkům, otevřené komunikaci s nimi a stabilitě obchodního vztahu po celou dobu jeho trvání.

ARMEX ENERGY, a.s. je součástí skupiny ARMEX, která vznikla již v roce 1991. Skupina se vedle obchodování s energiemi zabývá také dodávkami průmyslových armatur, obchodem s ropnými produkty či provozováním čerpacích stanic.  Celkový obrat skupiny se pohybuje v řádu 10 miliard korun. Celková aktiva skupiny přesahují miliardu korun.  

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…