AVO: Výzkum a podniky se propojí

24.08.2013 9:50

Spolupráce výzkumných organizací s podniky v České republice vázne. Na toto téma se neustále pořádají různé semináře, ale konkrétních kroků pro zlepšení se nedostává. Jednou z možností, jak situaci změnit je pořádat neformální setkání zástupců těchto dvou rozdílných světů. Fotbal propojuje celou planetu, proč by nemohl i vědce s podnikateli?

AVO: Výzkum a podniky se propojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaměstnanec v laboratoři

Proto AVO (Asociace výzkumných organizací) organizuje fotbalový turnaj O pohár prezidenta AVO, kde si to mezi sebou rozdají zástupci výzkumných organizací, podniků, médií a politiků. Mezi zápasy, u klobásy a piva, bude dost času si popovídat o budoucí možné spolupráci.

Prezident AVO Libor Kraus k turnaji s úsměvem řekl: „Byl jsem první přihlášený a nemůžu se dočkat, až uvidím kolegy běhat po fotbalovém hřišti.“ 

Turnaj se uskuteční v neděli 8. září v Praze – Krči. Stále můžete přihlásit svůj tým. Podrobnosti je možné získat na webu www.avo.cz nebo na mailu podaril@avo.cz.

AVO (Asociace výzkumných organizací) byla založena v roce 1990 v Brně jako dobrovolné sdružení právnických a fyzických osob, které se zabývají výzkumem a vývojem nebo mají s touto činností společné zájmy. AVO zastupuje zájmy především těch subjektů, jejichž dosažené výsledky výzkumu a vývoje jsou v převážné míře komerčně využívány. V současné době reprezentuje více než 80 společností a přes 8 tisíc lidí činných v této oblasti. Je jediným sdružením v ČR, které reprezentuje aplikovaný výzkum a vývoj v podnikatelské sféře, tedy výzkum rozvíjený a provozovaný převážně z privátních zdrojů. Prezidentem AVO je Ing. Libor Kraus. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…