Aby všechny české děti mohly žít. V sobotu se koná Národní pochod pro život

19.03.2015 16:47

V sobotu 21. března 2015 se v Praze uskuteční již 15. ročník Národního pochodu pro život. Organizátoři očekávají kolem pěti tisíc účastníků z celé republiky. Hnutí Pro život ČR tuto akci organizuje proto, "aby každá žena, která čeká nečekaně dítě a nenalezla podporu ve svém okolí věděla, že jsou zde tisíce lidí ochotných pomoci," říká prezident organizace Radim Ucháč. Účastníci zdůrazňují zodpovědnost mužů v otázce potratů a upozorňují, že ženy jsou zpravidla k potratům donuceny proti vlastní vůli.

Aby všechny české děti mohly žít. V sobotu se koná Národní pochod pro život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Podle Ústavu zdravotnických informací je v naší zemi ročně usmrceno 23 000 dětí před narozením. Účastníci XV. Národního pochodu pro život se proto obracejí na představitele státu s prosbou o vypracování strategie zahrnující podporu mateřství, obnovení zodpovědnosti mužů a umožnění legislativních změn chránících životy dětí od okamžiku jejich početí.

Před Národním pochodem pro život bude kardinál Dominik Duka sloužit mši svatou v kostele sv. Jiljí v Husově ulici. Vlastní shromáždění začne programem na Mariánském náměstí ve 14:15 hodin. Po vystoupení osobností politického života vyjde průvod přes Smetanovo nábřeží kolem Národního divadla přes Můstek k soše sv. Václava na Václavském náměstí. Zde bude po krátkém duchovním programu akce ukončena.

Národní pochod pro život má podporu řady osobností politického a náboženského života a českých i zahraničních organizací. Více informací a program sobotní akce lze najít na http://pochodprozivot.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…