Accolade: HDP se přehoupne přes 4 000 mld. Kč

15.08.2014 21:04

Střelbu na pohyblivý terč začínají připomínat odhady vývoje hrubého domácího produktu od různých renomovaných institucí. Pozitivní je, že vše naznačuje, že bychom letos mohli dosáhnout až tříprocentního růstu HDP, zatímco na začátku roku se hovořilo o mírném růstu a ke konci prvního čtvrtletí se odhadovalo překročení 1 %.

Accolade: HDP se přehoupne přes 4 000 mld. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Skvělé zprávy dnes potvrdil i ČSÚ, který hlásí růst o 2,6 % za druhé čtvrtletí. V blízké budoucnosti tak poprvé v historii na území České republiky vyrobíme zboží a služby o hodnotě vyšší než 4 000 mld. Kč za jediný rok.

Velmi pozitivně lze hodnotit strukturu růstu tuzemské ekonomiky. Daří se většině klíčových odvětví. Skvělé zprávy hlásí průmysl, zahraniční obchod, ale i stavebnictví, které bylo popelkou posledních let. Optimismus analytiků trochu oslabují slabší zprávy z Německa, nicméně i tam se ekonomika drží v černých číslech, takže bychom si zatím neměli dělat vrásky.
 
Milan Kratina
předseda představenstva skupiny Accolade
 
Skupina Accolade
 
Nová česká skupina Accolade zaměřená na investice do průmyslových nemovitostí ve spolupráci s globálním developerem Panattoni Europe připravuje a nabízí 15 průmyslových parků po celé České republice a ve slovenském Krásně nad Kysucou. Její projekt rozšíření průmyslového parku ve Stříbře na Tachovsku byl oceněn jako Průmyslová zóna roku v soutěži agentury CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice AFI Investor a zóna roku. Skupina Accolade nabízí vlastní pozemky v průmyslových parcích ve strategických lokalitách v Aši, Chebu, ve Stříbře, Mladé Boleslavi, Rychnově nad Kněžnou a Krásně nad Kysucou. Nová síť průmyslových parků Accolade byla založena primárně s cílem oslovit zejména investory navázané na velké automobilky v regionu střední Evropy, ale nejenom je. Více na www.accolade.cz

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…