Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners zakládá vzdělávací Akademii

30.03.2014 10:53

Od března 2014 se rozšiřuje skupina společností Havel, Holásek & Partners zahrnující advokátní kancelář a nadaci o vzdělávací akademii v oboru práva. Akademie Havel, Holásek & Partners navazuje na dosavadní úspěšné vzdělávací projekty advokátní kanceláře a nabídne každý měsíc několik seminářů vedených špičkovými experty v moderních výukových prostorách v novém sídle pražského Florentina.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners zakládá vzdělávací Akademii
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

„K rozvoji naší kanceláře v oblasti vzdělávání nás inspiroval nejen zájem našich klientů, ale také mimořádný potenciál, který v této oblasti můžeme nabídnout, ať už jde o špičkové odborníky, široké know-how nebo exkluzivní zázemí nových prostor Florentina,“ říká řídící partner kanceláře Jaroslav Havel a dodává: „Akademie navazuje na dosavadní aktivity kanceláře v oblasti vzdělávacích odborných akcí, které reagují na aktuální otázky právní legislativy, ale mohou být rovněž přizpůsobeny praktickým řešením, potřebám a přáním klientů.“

V advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners působí čtyři přední odborníci s akademickým zázemím, František Korbel, Filip Melzer, Petr Tégl a Milan Hulmák. Tato čtveřice spolu s dalšími experty na dílčí oblasti soukromého práva tvoří nejsilnější tým v rámci jedné advokátní kanceláře zaměřený na rekodifikaci soukromého práva v České republice. Všichni čtyři experti se podíleli na přípravě nového občanského zákoníku, jsou autory velkých komentářů vydávaných u nakladatelství Leges a C. H. Beck, lektory Justiční akademie pro vzdělávání soudců a členy poradních orgánů Ministerstva spravedlnosti a vlády – Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) na Ministerstvu spravedlnosti a Legislativní rady vlády nebo komise pro soukromé právo na Úřadu vlády. Všichni mají letité zkušenosti se vzděláváním, pravidelně přednáší a publikují v odborném tisku.

„Na počátku se chceme zaměřit zejména na velmi specializované vzdělávání v oblasti nového občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích, neboť je po něm největší poptávka. Postupně budeme naše služby rozšiřovat i na další oblasti práva. Klíčová pro nás budou přání a potřeby našich klientů, případně i dalších zájemců. Díky tomu, že jsme největší advokátní kanceláří v Česku se širokým záběrem nabízených služeb, jim můžeme „ušít na míru“ semináře a školení ze všech oblastí práva vedené špičkovými interními právníky nebo i dalšími lektory z vysokých škol,“ říká partner kanceláře František Korbel, který má rozvoj Akademie na starosti.

Vysoká úroveň vzdělávacích služeb souvisí také se zázemím advokátní kanceláře. Většina seminářů bude probíhat v prostorách moderního centra Florentinum, kde kancelář od začátku letošního roku sídlí a kde jsou také vhodné prostory s nejmodernější výukovou technikou.

Mgr. František KORBEL, Ph.D.

František Korbel (38) je advokát, partner advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners a ředitel vzdělávací Akademie Havel, Holásek & Partners. Vysokoškolský učitel na Právnické fakultě UK v Praze, v letech 2007 – 2013 náměstek několika ministrů spravedlnosti pro legislativu a informatiku a místopředseda Legislativní rady vlády. Studoval Právnickou a Filozofickou fakultu MU v Brně a Fakultu sociálních věd UK v Praze, absolvoval řadu stáží na právnických fakultách v Německu a Rakousku. Působil na Ústavním soudu a posléze jako právník, zastupitel a radní v domovském Táboře. Na Ministerstvu spravedlnosti řídil rekodifikaci soukromého práva. Je zakládajícím členem výkladové Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Je lektorem Justiční akademie, publikuje a přednáší v oboru občanského a správního práva, informačních technologií a legislativy. Je spoluautorem velkého komentáře k novému občanskému zákoníku u nakladatelství Leges a populárních převodových tabulek mezi starým a novým soukromým právem.

JUDr. Filip Melzer, LL.M., Ph.D.

Filip Melzer (38) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Studoval na univerzitách v Brně, Frankfurtu nad Odrou, Pasově a Vídni. V minulosti působil u Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu. V letech 2010 až 2012 byl náměstkem ministra spravedlnosti pro oblast justice. Je členem Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti, působí jako lektor Justiční akademie pro školení soudců v oblasti nového soukromého práva a přednáší na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde byl v letech 2008 až 2010 proděkanem. Hlavní spoluautor velkého komentáře k novému občanskému zákoníku vydávaného nakladatelstvím Leges.

JUDr. Petr Tégl, Ph.D.

Petr Tégl (36) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a dále studoval právo v Mnichově a Wroclawi. Člen Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Člen komise pro soukromé právo Legislativní rady vlády. Lektor Justiční akademie ČR pro vzdělávání soudců, vědecký pracovník Ústavu státu a práva Akademie věd ČR a vysokoškolský učitel občanského práva na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Spolu s Filipem Melzerem je hlavním spoluautorem velkého komentáře k novému občanskému zákoníku vydávaného nakladatelstvím Leges.

 JUDr. Milan Hulmák Ph.D.

Milan Hulmák (39) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Absolvoval Fakultu právnickou ZČU v Plzni. Od roku 1998 se věnuje výuce občanského práva hmotného a procesního. Do roku 2011 na katedře soukromého práva a civilního procesu FPR ZČU, nyní na katedře občanského a pracovního práva na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Působí též jako lektor pro Justiční akademii ČR a Justičnú akademiu SR. Spolupracuje dlouhodobě na projektech Grantové agentury ČR i  APPV SR. Je členem pracovní komise Legislativní rady vlády pro soukromé právo, Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Je autorem publikace Uzavírání smluv v civilním právu, spoluautorem komentářů občanského zákoníku a autorem či spoluautorem řady dalších odborných publikací a článků v oblasti soukromého práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…