Agentura CzechTourism otevřela zahraniční zastoupení ve Vídni

05.06.2015 11:49

Česká centrála cestovního ruchu otevřela po více než dvou letech samostatnou kancelář svého zahraničního zastoupení ve Vídni. Počty rakouských turistů směřujících do regionů České republiky stoupají.

Agentura CzechTourism otevřela zahraniční zastoupení ve Vídni
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Slavnostního otevření zahraničního zastoupení se v pátek 29. května osobně zúčastnil velvyslanec České republiky v Rakousku Jan Sechter, ředitel odboru Zahraničních zastoupení agentury CzechTourism Jan Herget a klíčoví partneři z přilehlých regionů. Znovuotevření národního tourist boardu v této oblasti má pomoci přilákat více rakouských turistů do regionů Čech i Moravy.

„Ministerstvo pro místní rozvoj si klade za cíl podpořit vznik nových projektových partnerství mezi českými a rakouskými městy, který již běží v rámci mezinárodní spolupráce v Operačním programu URBACT, navázat chceme i dalšími formami spolupráce. V současné době spolupracujeme mimo jiné na pilotním projektu evropské cyklistické federace napříč Evropou s názvem Stezka podél Železné opony, a také v rámci programu spolupráce CENTRAL EUROPE 2020. Velmi nás těší i výsledky programu přeshraniční spolupráce INTERREG, který je zaměřen na podporu vědy, výzkumu a inovací, ochranu životního prostředí, podporu kulturního a přírodního dědictví, podporu vzdělávání a rozvoj komunit v přeshraniční dimenzi,“ dodává k česko-rakouské spolupráci Karla Šlechtová.

Rakouský trh, na který se agentura CzechTourism vrací více než po dvou letech se samostatnou kanceláří, patří společně s Německem, Polskem a Slovenskem mezi trhy s nejvyšším přínosem pro návštěvnost mimopražských regionů.

Za rok 2014 se v České republice ubytovalo celkem 245 tis. rakouských turistů, což bylo o 6,6 procenta více než v předchozím roce, během prvního čtvrtletí roku 2015 počet příjezdů vzrostl meziročně o 11,5 procenta. Další tisíce rakouských turistů navíc navštěvují Českou republiku v rámci jednodenních výletů (často Český Krumlov, České Budějovice, lyžování na Lipně apod.) nebo přespí u známých, celkové číslo rakouských turistů v ČR je ve výsledku ještě vyšší.

„Úsilí o rozprostření turistů po všech regionech Čech a Moravy je jednou z našich hlavních priorit. Jedním z impulzů k znovuotevření zahraničního zastoupení našeho národního tourist boardu v této oblasti je právě fakt, že do hlavního města Prahy, které je obvykle tahákem pro turisty ze vzdálenějších trhů, směřuje jen necelá polovina rakouských turistů. Kromě Prahy je nejnavštěvovanějším regionem vzhledem k blízké dostupnosti i Jihočeský a Jihomoravský kraj a vzrůstající oblibě se těší i ostatní, od hranic vzdálenější regiony,“ dodává ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Česká republika je na rakouském trhu vnímána jako destinace s dobrým poměrem kvalita/výkon, pozitivně je hodnocena i společná historie či obdobné rysy v gastronomii.

„Rakouští turisté vyhledávají v Čechách kulturní památky, přičemž je fascinují především české a moravské hrady. Rádi cestují, trendem jsou ovšem spíše kratší dovolené od 1 do 3 dní. Rakouští turisté vyžadují vysokou úroveň poskytovaných služeb i dobrou infrastrukturu. Do jihočeského i jihomoravského regionu míří často za sportem, především za lyžováním, cykloturistikou a turistikou,“ přibližuje Yvette Polasek, ředitelka zahraničního zastoupení pro Rakousko.

Česká republika bude na rakouské turisty cílit pomocí širokého marketingového mixu. Ten bude zahrnovat například sérii studijních cest pro novináře, destinační školení pro odborníky, on-line kampaně s vlakovými dopravci či natáčení speciálního TV pořadu pro rakouskou televizi ORF.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…