Agentura CzechTourism podpoří výstavu Křehká krása 2015

11.07.2015 10:40

Křehká krása ozdobí ve dnech 6. až 9. srpna výstavní areál Eurocentra v Jablonci nad Nisou. Hlavním partnerem čtvrtého ročníku reprezentativní výstavy skla a bižuterie s názvem Křehká krása 2015 je agentura CzechTourism.

Agentura CzechTourism podpoří výstavu Křehká krása 2015
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Křehká krása 2015 opět představí nejkrásnější české výrobky ze skla a bižuterie. Návštěvníkům se představí 45 výrobců, kteří se na prodejních stáncích pochlubí nejnovější kolekcí. Svaz výrobců skla a bižuterie, který je organizátorem akce, připravil také rozsáhlý doprovodný program s ukázkami výroby bižuterie, možností vyzkoušet si svou šikovnost v dílnách i aktivitami pro děti.

„České sklo a bižuterie jsou ekvivalentem vysoké kvality řemeslné práce a v zahraničí plní roli vyslance dobrého jména České republiky. Jsou též součástí tradic, které jsou neodmyslitelně spjaty s Českou republikou a regionem Českolipska a Jizerských hor,“ vysvětlila důvody podpory generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Právě v sídle agentury můžete již nyní zhlédnout malou ochutnávku toho, co vás česká v Jablonci nad Nisou. Mediální centrum Orbis hostí výstavu, která představuje nejen Křehkou krásu 2015, ale také módní přehlídku Made in Jablonec či produkt „Do Jablonce za sklem a bižuterií“. Výstava potrvá až do 28. července, kdy ji zakončí na stejném místě oficiální tisková konference.

Samotná Křehká krása 2015 odstartuje 6. srpna a nabídne hned několik magnetů:

Skleněné šaty světoznámé designérky Blanky Matragi s názvem „Orchidej“, které budou vystaveny v přilehlém Muzeu skla a bižuterie. Tento unikátní exponát je výsledkem účasti designérky na XI. Mezinárodním sklářském sympoziu v Novém Boru a bude zapůjčen ze Sklářského muzea v Novém Boru.

Výstavu „Mistr křišťálu – mladý design“, kterou představí Preciosa Group v areálu výstaviště.

Prostorovou plastiku světoznámého výtvarníka Reného Roubíčka EXPO2, kterou má ve svých sbírkách Muzeum skla a bižuterie.

Na letní scéně je připraven bohatý kulturní program a módní přehlídka Made in Jablonec 2015. Postaráno bude i o občerstvení v areálu výstaviště.

„Budujeme novou tradici velkých jabloneckých výstav a návštěvníkům Jablonce nad Nisou nabízíme po čtyři dny hodně zážitků v krásném výstavním areálu Eurocentra. Přejeme si, aby návštěvníci strávili příjemný den a poznali tradiční bižuterní a sklářský průmysl. Jsme potěšeni zájmem vystavovatelů a partnerů letošního ročníku výstavy – areál je zcela zaplněn,“ řekl předseda představenstva pořádajícího svazu Pavel Kopáček.

Dalším partnery jsou Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, Statutární město Jablonec nad Nisou, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Preciosa a.s., Jablonecké kulturní a informační centrum o.p.s., Eurocentrum s.r.o, Powiat Jelenogorski a Texo Plus s.r.o.

Kompletní program výstavy najdete na www.svsb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…