Agentura CzechTourism úspěšně prezentovala Českou republiku na východních trzích

11.05.2015 10:53

Předposlední dubnový týden (22. – 24. 4.) zorganizovala agentura CzechTourism účast České republiky na významném mezinárodním veletrhu cestovního ruchu KITF v kazachstánském Almaty.

Agentura CzechTourism úspěšně prezentovala Českou republiku na východních trzích
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Jedná se o jednu z nejvýznamnějších akcí cestovního ruchu v centrální Asii, které se každoročně účastní více než 300 vystavovatelů z téměř 50 zemí světa. V rámci expozice České republiky svou nabídku prezentovalo také 8 dalších komerčních i nekomerčních subjektů z řad cestovních kanceláří a hotelů.

Agentura CzechTourism se vrátila na veletrh KITF po několikaleté pauze, aby tak vyšla vstříc požadavkům českých firem hledajícím kompenzaci za pokles ruské klientely způsobený aktuální politicko-ekonomickou krizí. Úspěšnost této akce dokazuje nejen spokojenost zúčastněných vystavovatelů, ale také ocenění udělené expozici České republiky veletržní správou za „nejúspěšnější comeback“ na kazachstánský trh.

Veletrh v Almaty navázal na prezentaci České republiky na březnovém veletrhu MITT Moskva, na kterém byla zároveň představena i nová veletržní expozice. Přestože se během tohoto ročníku částečně projevila probíhající krize, české subjekty si na nezájem nemohly stěžovat. Veletrhu se letos zúčastnilo 37 436 návštěvníků a více než 2000 vystavovatelů. Největší zájem byl o Prahu, lázně a medicínský turismus, ale i o kulturní památky a přírodu.

Velkou pozornost návštěvníků české expozice vzbudila i možnost zahrát si v rámci propagace Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 na velké LED obrazovce na hokejovém simulátoru a za vstřelený gól získat originální puk.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…